Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός την Δευτέρα;

Η συζήτηση για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές, έχει ανοίξει σε κάποιους πολιτικούς κύκλους.
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να μετακινηθεί από την πάγια θέση του περί ανάληψης της Πρωθυπουργίας από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος (να δούμε αν το βράδυ της Κυριακής θα επιμείνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα), ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι άφησε να εννοηθεί ότι ...
δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, καθώς η πολιτική κουλτούρα της χώρας, σε περιπτώσεις που έχουν σχηματιστεί κυβερνήσεις συνεργασίας ή οικουμενικές, δεν ευνοεί κάτι τέτοιο.
Εμείς θα πούμε κάτι και ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε: Όποιο κόμμα και αν είναι πρώτο, είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Α.Σαμαράς, ούτε ο Α.Τσίπρας θα γίνουν πρωθυπουργοί. Για άλλους "κληρώνει". Ειδικά αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί ποιος θα είναι και στη ΝΔ ήδη ψιθυρίζονται δυο-τρία ονόματα αν συμβεί το αντίθετο.
Επίσης είναι 100% βέβαιο και πρώτο - ως συνήθως - σας έχει ενημερώσει το defencenet.gr, ότι η κυβέρνηση θα είναι οικουμενική, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, όποιος και αν είναι πρώτος. Περισσότερο για τα εσωκομματικά της ΝΔ έχει σημασία το αν θα έρθει πρώτο ή δεύτερο κόμμα, παρά επί της ουσίας της διακυβέρνησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: