Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Στις 18 αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας

Στις 18 αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας

Κρατήστε στο αρχείο σας αυτή την ανάρτηση!

Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε βέβαιος για τον σχηματισμό κυβέρνησης στις 18 Ιουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ.   «Αναλάμβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας για να δώσουμε τέλος στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη χώρα».
«Ο ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης. Στις 17 Ιούνη τελειώνει το πάρτυ της διαφθοράς και της διαπλοκής και την επόμενη μέρα θα εγγυηθούμε σταθερή και ασφαλή πορεία για τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη με ολιγομελές και ευέλκτικο υπουργικό σχήμα»...
πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ως νέα κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει τις οικονομικές σπατάλες και τα οικονομικά προνόμια που απολαμβάνουν οι υπουργοί μέχρι σήμερα. «Οι αμοιβές όλων θα ανταποκρίνονται στα οικονομικά δεδομένα της χώρας, δεν θα ξεπερνούν την βουλευτική αποζημίωση και θα σταματήσει επιτέλους ο πλουτισμός πολιτικών με δημόσιο χρήμα. Θα μειωθούν οι μισθοί του πρωθυπουργού και των υπουργών στο μισό και θα δωθεί τέλος σε προνόμια, όπως τηλεφωνικά τέλκ κλπ. Θα αντικαταστήσουμε και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών».
Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη κιόλας ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης θα είναι:
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους και όλες
  • Κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους ανέργους 
  • Ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες
  • Σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"
  • Θα αποδωθεί επιτέλους δικαιοσύνη για τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα του δικομματισμού με επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως το σκάνδαλο της Siemens.Τελος στην ατιμωρησία.
  • Θα αποδώσουμε ευθύνες για τη μετατροπή μιας κρίσης χρέους σε εθνική τραγωδία
  • Αναλαμβάνουμε την ανοικοδόμηση της χώρας από τα ερείπια που αφήνει πίσω του η πολιτική των μνημονίων 
  • Ανταποκρινόμαστε στο πατριωτικό μας καθήκον
  • Στόχος μας ένα νέο δίκαιο φορολογικό σχέδιο, με περιουσιολόγιο και φορολόγηση του πλούτου
  • Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ,συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να επιτευχθεί η ανάπτυξη
  • Δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο θα γίνει εξορθολογισμός

«Οι δυνάμεις του χθές πετώντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν το πάθος του λαού μας για αξιοπρέπεια» δήλωσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται όπως υποστηρίζει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που αναπαράγουν την κινδυνολογια, είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στα βράχια ενώ σχολίασε ότι η εκλογική νίκη θα κριθεί από τη στήριξη του λαού στον δύσκολο δρόμο που έχουμε να βαδίσουμε.

Όσον αφορά στην ευρωπαική προοπτική της Ελλάδας με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μας δικαιώνουν. Υπάρχει προοπτική πέρα από τα μνημόνια της λιτότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά εταίρους και πιστωτές. Όσοι αναπαράγουν την κινδυνολογία, εξυπηρετούν το λόμπι της δραχμής. Η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδο. Έχουμε πλήρη επίγνωση των ερειπίων που αφήνουν πίσω τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, τα δύο κόμματα έχουν ήδη αποφασισμένα μέτρα κόστους 11,6 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαμαράς, δε, θέλει στην Ελλάδα του 2012 με 6% ύφεση, να αυξήσει κατά 150.000 τις θέσεις εργασίας».

«Δεν θα πάμε στους εταίρους με διάθεση τσαμπουκά, αλλά με διάθεση συνεννόησης, να πείσουμε ότι μια χώρα της Ευρωζώνης διαλύεται. Για αυτό το λόγο, στις 18 ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση. Οι δρόμοι είναι δύο. Ή κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ή μνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι μια ανάπηρη Ευρώπη» διευκρίνισε.

Σχετικά με τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την άποψη ότι «Δεν είμαστε από τη φύση μας πολιτική δύναμη αυτάρεσκη. Μετά τις εκλογές θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Ωστόσο, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν αποτελέι λύση μια κυβέρνηση οικουμενικού αχταρμά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: