Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ολάντ στους Έλληνες: «Σας μιλώ και Σας προειδοποιώ ως φίλος, δείξτε μου εμπιστοσύνη»



Picture 0 for Ολάντ στους Έλληνες: Σας προειδοποιώ, ως φίλος...Μήνυμα στους Έλληνες 
ότι σε περίπτωση που από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δοθεί η εντύπωση ότι «οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις δεσμεύσεις τους, θα υπάρξουν χώρες που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» 
έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Μιλώντας στον ελληνικό...
τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος διαχωρίζει τη θέση του από αυτές τις χώρες, επισημαίνοντας όμως ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη. «Εγώ δεν στηρίζω αυτή την άποψη, θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν θέλω να πιέσω, δεν θέλω να αρχίσω τις απειλές, δεν θα πει ο πρόεδρος της Γαλλίας τι θα κάνουν οι Έλληνες»... είπε ο κ. Ολάντ, στέλντοντας ωστόσο, το μήνυμα ότι η πλήρης ακύρωση του Μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη.
«Ζητώ απ’ τους Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη. Αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ, να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει, ταυτόχρονα όμως πρέπει να γίνουν προσπάθειες -δίκαιες προσπάθειες. Η τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη σημερινή κατάσταση» σημείωσε, τονίζοντας ότι μιλά ως «φίλος της Ελλάδας που θέλει να βοηθήσει».
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου θα λάβουμε μέτρα για την ανάπτυξη, τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα -αν η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».
Ερωτηθείς να σχολιάσει την απόλυτη ταύτιση Μέρκελ - Σαρκοζί κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο κ.Ολάντ σημείωσε ότι δεν ξέρει αν αυτό γινόταν στο παρελθόν, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνεται από εδώ και πέρα, με τον ίδιο στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. «Ήδη συζητάμε στην Ευρώπη για την ανάπτυξη.  Στην Ευρώπη υπάροχυν διαφορετικές απόψεις για σειρά θεμάτων, αλλά, από εδώ και πέρα, θα υπάρχει μία Ευρώπη που θα προχωρά με αποφάσεις των 27 χωρών που την απαρτίζουν», συμπλήρωσε.
voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: