Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

O Σκιώδης Πρωθυπουργός και το Πριγκηπόπουλο!

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρέα Παπανδρέου;

Τελικά αυτόν τον τόπο τον κυβερνούσαν δύο τουλάχιστον πρωθυπουργοί συγχρόνως, ο ένας “σκιώδης” και ο άλλος "φωτισμένος", με συμβούλους μιά οικογένεια ολόκληρη, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση και οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργικού “αδελφού¨ σε ότι αφορά την παραίτηση του ΓΑΠ απο την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα και απο την πρωθυπουργία παλαιότερα.
Η ιδιοκτησιακή αντίληψη την οποίαν έχουν οι τής οικογενείας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ, καθημερινά αναδυκνείεται με το πιό απροσχημάτιστο... τρόπο, προκαλώντας θυμηδία αλλά και ντροπή, για ένα κόμμα το οποίο διαδραμμάτησε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.
Ένα κόμμα, ή αλλιώς ένα κίνημα όπως αρέσκονταν να το αποκαλεί ο Αντρέας Γ. Παπανδρέου, το οποίο ιδρύθηκε αρχηγοκεντρικό, όχι όμως υπό Ιδιοκτησιακή σημαία κανενός, ανήκωντας στο Ελληνικό λαό και στα χιλιάδες μέλη του, σύμφωνα με την περιβόητη ρήση του ιδρυτή του.
“Το ΠΑΣΟΚ δε χαρίζεται, δεν κληρονομείται και δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια” δήλωνε ο αείμνηστος Αντρέας Γ. Παπανδρέου, όμως η οικογένειά του άλλα είχε κατά νού, άλλωστε το μόνο το οποίο κληρονομήσαν κατά την δήλωση του ΓΑΠ  ήταν το επώνυμο, τίποτα άλλο.
«από τον παππού μου, κληρονόμησα ένα κομπολόι, και από τον πατέρα μου, μόνο το επώνυμο» δήλωνε ο ΓΑΠ.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι σήμερα, στην εποχή του Μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε έναν κομματικό φορέα που παράγει μόνο "διαχειριστές εξουσίας", δέν παράγει πολιτική, δεν παράγει πολιτισμό, αλλά υπηρετεί με “πίστη” την νεοφιλελεύθερη πολιτική της “τροικας”.
Μεταλλάχθηκε σε ένα αστικό νεοφιλελεύθερο υποτελικό απόστημα, ενσωματόνωντας πλήρως στον "πυρήνα της ιδεολογικοπολιτικής του βάσης" την νεοφιλελεύθερη πολιτική, εξυπηρετώντας απολύτως τα “συμφέροντα” τών τοκογλύφων και πιστωτών της χώρας.
Πώς αντιστρέφονται όμως τα πράγματα. Αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες και "συνέβαλαν η και πρωτοστάτησαν" στο ξεθεμελίωμα όλης της κοινωνίας, αντί να βρίσκονται αντιμέτωποι  με τις ευθύνες τους, παραμένουν στις θέσεις τους  ανάλγητοι και προκλητικοί.
Βέβαια τον “αχό” της κοινωνίας τόν ακούν, όπου κι αν πάνε, αλλά, μια χαρά σχεδιάζουν το προσωπικό τους μέλλον μέσα από ένα και δύο και τρία και τέσσερα ΠΑΣΟΚ.
Κοινωνιολογία σπούδασε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ∆ιεθνούς, τέως πρωθυπουργός της χώρας και νύν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι πρέπει να άκουσε στο πανεπιστήμιό του για το «κοινωνικό κεφάλαιο» που αποκτούν οι κληρονόμοι επωνύμων και είναι συγκρίσιμο, εξασφαλίζει πλεονεκτήματα αντίστοιχα µε το "χρηματικό κεφάλαιο" ίσως και μεγαλύτερα ορισμένες φορές.
Ο σκιώδης “πολιτικός σύμβουλος” και τέως “σκιώδης πρωθυπουργός”, δηλώνει στο τέλος της επιστολής του πρός την iefimerida.gr “Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
«αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε. Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο».

Ποιός είναι όμως ο Νίκος Παπανδρέου και με τι ασχολείται;

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές του στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ (Woodrow Wilson School), εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 - 2001), οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 - 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 - 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου.
Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία.
Η δήλωσή του «Η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει» και το “«Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική» τον Σεπτέμβριο του 2011, στην οποία καταλήγωντας σημειώνει, “Η προτεινόμενη λύση για την έξοδο από την κρίση βρίσκεται μακριά από τις τεράστιες περικοπές που επιβάλλει ένα συντηρητικό σύστημα και συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Ένα μεγάλο σχέδιο Μάρσαλ, ευρωομόλογο και δημοκρατική ανατροπή των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης.
Στίς 09/07/2011 δήλωνε «Όλοι οι βουλευτές ζουν με τα δανεικά της τρόικας χωρίς να το πολυ-λένε εκείνοι που βγάζουν το ψωμί τους καταγγέλλοντάς την».
“Και τα κόμματα και οι συνδικαλιστές και οι ακτιβιστές επωφελήθηκαν -έμμεσα- από την τεράστια πολιτιστική άνθηση που στήριξε το έλλειμμα”.

Από το “ Γιώργο μείνε, μη δώσεις το κόμμα στον Βενιζέλο” έως το “ «Δεν μπορείς να μείνεις έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα», που του είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αδερφός του Νίκος, και πρόσθεσε ότι «αν επιμείνεις στην επιλογή Πετσάλνικου, θα ταπεινωθείς», αναδυκνείεται η ποιότητα του “υπηρετείν” απο μιά οικογένεια, του πρωθυπουργικού θώκου και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που έχει “αποσταθεροποιηθεί” πλήρως μετά τις τελευταίες εξελίξεις αντιδρά "σπασμωδικά", γιατί φοβάται τις επιθέσεις που θα δεχτεί αν παραιτηθεί, χωρίς την ασπίδα της προστασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, φοβάται και το ενδεχόμενο δικαστικών διώξεων εις βάρος του.

Στο βασίλειο της “Δανιμαρκίας” τα πριγκιπόπουλα είναι σε αναμονή εξελίξεων οι οποίες ευελπιστούν ότι θα τούς επαναφέρουν στο πολιτικό προσκήνιο τροπαιοφόρους, άρχισαν να λειτουργούν τα ανακλαστικά πολιτικής επιβίωσής τους.

Αλλά όπως όλα τα ωραία παραμύθια έχουν στο τέλος “αυτοι ζήσαν καλά και εμείς χειρότερα”!!!

Δυστυχώς η τελευταία περίοδος διακυβερνήσεως της χώρας απο την οικογένεια Παπανδρέου ήταν η χειρότερη των τελευταίων 37 ετών, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημία σε ζητήματα εκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και λαικής κυριαρχίας.Διαλύοντας ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ και κατακερματίζοντας τον πολιτικό χώρο τον οποίον ιστορικά εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, συνετέλεσε στην διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της χώρας.

Ας ελπίσουμε ότι ήρθε το τέλος των πολιτικών δυναστειών στην χώρα μας, με ότι καλό και κακό συνοδεύει αυτήν την συνεπαγωγή, για τον λαό μας.

Η δήλωση του Π. Καμένου "τα λέει όλα" και την παραθέτω αυτούσια:

"Ρε κωλ..δο, ρε ψυχοπαθή, σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν, πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην Πατρίδα της δημοκρατίας…  
ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί; 
Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Αμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000 $ για να… πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο διευθυντής του έφαγε με τον Χάλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο. 
Την ώρα που εσύ με το κότερο του μεσάζοντα κάνεις βόλτες στη Μύκονο και βγάζεις φωτογραφίες, μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν. 
Ο αδελφός σου δουλεύει σε εταιρείες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας που στήσατε σαν οικογένεια. Με εταιρείες στην Ελβετία. Άσε τον αστακό και το Ελληνικό
ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ;"

Ο "σκιώδης" τι σχέση έχει με το άλλο πριγκηπόπουλο στο ΥΕΘΑ, θα δείξει ο χρόνος και η έρευνα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: