Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» στις εκλογές από τους Ευρωπαίους - Συναινεί ο Γιώργος - Αντιδρά ο Σαμαράς

«Όχι» στις εκλογές από τους Ευρωπαίους- Συναινεί ο Γιώργος- Αντιδρά ο Σαμαράς
Κρίσιμο μέγεθος για το μέλλον της Ελλάδας θεωρείται το θέμα των εκλογών τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για το ΔΝΤ
Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού, όπως έχουν ποικιλοτρόπως δηλώσει, θεωρούν ότι μόνο με την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας η χώρα έχει  ελπίδες να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.
Είναι πασίδηλο ότι ...οι δανειστές ολοένα και περισσότερο επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας, δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στους πολίτες για το κατά πόσον υπάρχει δημοκρατία και τηρείται το Σύνταγμα.
Στο μεταξύ ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ήδη περιέλθει σε δεινή θέση, δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε άμεσα σε μια εκλογική αναμέτρηση, γνωρίζοντας ότι θα συντριβεί τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του. Συνεπώς, θεωρείται πολιτικά δικαιολογημένη η στάση του προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος από ενδεχόμενο διασυρμό.

Eν τω μεταξύ, εις ώτα μη ακουόντων θεωρούν στην Συγγρού ότι απευθύνονται οι... Σειρήνες που, με κάθε τρόπο επιχειρούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη προς την καλλιέργεια αντίληψης για αναγκαιότητα παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει το λόγο για τον οποίο έχουν μπει στην κυβέρνηση. Μπορεί να ήθελαν να κάνουν άλλη δουλειά. Αλλά σε αυτήν την κυβέρνηση μετέχουν προκειμένου να κάνουν συγκεκριμένη δουλειά και τέλος» σχολιάζει στο Newpost.gr υψηλόβαθμος επιτελής του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος στη χθεσινή αποστροφή του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μπορούσε να ανοίξει ακόμη και το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Την ίδια στάση τηρούν και απέναντι στις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις του Γ. Καρατζαφέρη, «διαβάζοντας» πίσω από τις πιέσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. την επιδίωξή του να επαναφέρει το κόμμα τυ σε υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

Σε χθεσινή σύσκεψη στην Συγγρού, των επιτελών του Προέδρου της ΝΔ, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα ου αναμένεται να αντιμετωπίσει η ΝΔ στο δρόμο προς την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα, σε πρωινή σύσκεψη στην Συγγρού.

Οι εισηγήσεις ωστόσο είναι να παραμείνει η ΝΔ στη σκληρή γραμμή όσον αφορά στις οριζόντιες περικοπές. Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν διαρθρωτικές αλλαγές που σχετίζονται με το νεο μνημόνιο, εφ’ όσον προκύψει αναγκαιότητα κατ’ απαίτησιν της Τρόικας, κάποιες από αυτές να επισπευθούν.

Επί παραδείγματι –επ’ αφορμής και της σχετικής επιστολής Βορίδης προς Σαμαρά αλλά και Παπανδρέου και Καρατζαφέρη- στο θέμα της απελευθέρωσης των φορτηγών, πιθανολογείται από την Συγγρού να μην εγείρουν αντιρρήσεις.

Όλες αυτές οι αποφάσεις καθορίζουν βέβαια ένα πλαίσιο στρατηγικής, η εφαρμογή του οποίου παραμένει άγνωστη, καθώς ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το PSI, ούτε καν για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ευρωζώνη.

Πάνος Ρασσιάς 


Εμείς, στο Ε Μ ΠΡΟ Σ , τα είχαμε πει στον κ. Σαμαρά από τις 10 Νοεμβρίου του 2011!  
Διαβάστε στο "Τώρα αρχίζει το παιχνίδι... Αντώνη!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: