Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Με 80 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε ο Κουβέλης!

  • 1
     



Στην "αγκαλιά" του Κουβέλη οι "πράσινοι Βουλευτές"
 
Πυκνά συχνά επισκέπτονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν περάσει τις τελευταίες εβδομάδες περί τους 80 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτοί που εκλέγονται στην επαρχία αλλά και σε δύσκολες περιφέρειες όπως η Β’  Αθηνών και οι οποίοι βλέπουν ότι η επανεκλογή τους με το ΠΑΣΟΚ είναι στο μεταίχμιο.
Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά ανοίγει όλο και περισσότερο την αγκαλιά της στους πράσινους βουλευτές, με δεδομένο ότι είναι σε εκλογική ετοιμότητα.
Ήδη ολοκληρώνεται η στελέχωση των ψηφοδελτίων και έχει ξεκινήσει να ...
εργάζεται πυρετωδώς η εκλογική επιτροπή, ενώ έχουν συσταθεί οι επιτροπές επικοινωνίας, νομικής και οικονομικής υποστήριξης. Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη επισημαίνουν ότι ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές, «εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι», ωστόσο κρατούν μικρό καλάθι σε σχέση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
«Είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο, η σχέση με τους πολίτες πρέπει να αποκτήσει μόνιμα πολιτικά χαρακτηριστικά», λένε και σημειώνουν με νόημα «είναι πολύ πρόσφατο το πάθημα Τσίπρα».
Με δεδομένο δε ότι, όπως εκτιμούν στη Δημοκρατική Αριστερά, δύσκολα θα υπάρξει ανάκαμψη στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη προχωρά σε συνεργασίες με πρόσωπα που προέρχονται από την αριστερά και έχουν αναφορές στο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα, όπως ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Μεϊμαρόγλου, ο Σωτήρης Βαλντέν, ο Παύλος Αθανασόπουλος, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.
Μάλιστα η επισημοποίηση της συνεργασίας με τα συγκεκριμένα πρόσωπα και με άλλα θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις αρχές Φεβρουαρίου. Το πρώτο βήμα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, οπότε και θα επισημοποιηθεί η εκλογική συνεργασία με την κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.
Τη στήριξή τους στη Δημοκρατική Αριστερά δηλώνουν πρώην βουλευτές, πρώην Δήμαρχοι αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες όπως ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Ηλίας Ευθυμιόπουλος, ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας Βασίλης Τράπαλης και ο πρωην Δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης.
http://troktiko.eu/2012/01/sthn-agkalia-tou-koubelh-oi-prasinoi-bouleutes/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι το κόμμα του εξασφάλιζε οριακά την είσοδο του στη Βουλή. Σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά είναι δεύτερη σε ποσοστά και πολύ σύντομα θα είναι πρώτη.

Αυτό υποστηρίζουν άνθρωποι του Κουβέλη θεωρώντας βέβαιο ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της μεταβατικής κυβέρνησης θα βάλουν φαρδιές - πλατιές τις υπογραφές τους κάτω από τα νέα μέτρα που απαιτούν Παπαδήμος και τρόικα.

Δεν έχουν κι άδικο.