Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η συμβουλή του Γ. Βουλγαράκη στον Κ. Καραμανλή

Ο Βουλγαράκης... συμβουλεύει τον Καραμανλή!
Ακούγεται απίθανο, αλλά είναι αληθινό: Συμβουλές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δίνει ο...Γιώργος Βουλγαράκης μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook.
Έπειτα από καταιγισμό μηνυμάτων, όπως ο ίδιος αναφέρει, προέβη στη δημόσια έκφραση της βαθυστόχαστης άποψης για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Σύμφωνα με τον Βουλγαράκη, ο Κώστας Καραμανλής πρέπει – μετά τις εκλογές- να ξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν... γνωρίζει πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και  όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες... αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το ακριβές κείμενο στο fb έχει ως εξής:
Ενταξει λοιπον, θα σας πω δημόσια αφου μου στέλνετε τοσα μηνύματα : Ο Κ.Καραμανλής θα πρεπει- μετα τις εκλογές ,να ξαναμέζεψει όλη την παράταξη σε ενα κόμμα, που δεν ξερω πως θα λεγεται, αλλα θα ειναι ξανα η Μεγάλη Κεντροδεξια Παράταξη. Ολα τα άλλα και όλοι οι αλλοι , ειναι λεπτομέριες....
Και σε άλλη παράγραφο: 
Λοιπόν...τωρα που φαίνονται εκλογές με ρωτατε συνέχεια, πρεπει να σας πω οτι ειμαι Καραμανλικός. Ενταξει τώρα;
fb
Με αυτή την δήλωση, το πρώην  στέλεχος της ΝΔ θέτει επί τάπητος δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι αφήνοντας  σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, διαβλέπει στις  επικείμενες εκλογές την μη  αυτοδυναμία της ΝΔ σε πιθανή νίκη της. Ταυτοχρόνως οραματίζεται την προσχώρηση παλιών  στελεχών της ΝΔ στο νέο «Καραμανλικό»  κόμμα, που (αυτός) ονειρεύεται για  λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού. Αν και δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Βουλγαράκης  έχει κουβεντιάσει την αποψή του με τον  Κώστα Καραμανλή, δεν θα το θεωρούσαμε και ιδαίτερα πιθανό δεδομένων των  «παγωμένων» σχέσεών τους εδώ και κάποια χρόνια για τους γνωστούς σε όλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε.

Δεν αντιστεκόμαστε όμως στον πειρασμό να σημειώσουμε ότι οι απόψεις του ίδιου του Κ. Καραμανλή πόρρω απέχουν από αυτές του κ. Βουλγαράκη. Και δεν ενοούμε μόνο ως προς το να ενώσει την κεντροδεξιά, αλλά και ως προς το αν (στην  απίθανη περίπτωση που το έκανε) θα έπαιρνε πίσω τον Βουλγαράκη. Eξάλλου, για την άποψη που εξέφρασε ο κ. Βουλγαράκης ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης, ο οποίος προτίμησε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός...

Σε δεύτερη ανάγνωση της άποψης του πρώην βουλευτή, διαπιστώνεται μια... ζέση για ενδεχόμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στην ανανεωμένη «γαλάζια πολυκατοικία».

 Όπως και να έχει, τα σχόλια των φίλα προσκείμενων στον Γιώργο Βουλγαράκη στο Facebook μετά την εν λόγω ανάρτηση, είναι μάλλον ενθαρρυντικά για το «νέο κόμμα» καθώς εκφράζεται η άποψη ότι από τη Νέα Δημοκρατία λείπει η συσπείρωση και ο... Κώστας Καραμανλής, αν και δεν λείπουν τα «καρφιά» για βουλευτές της ΝΔ που δεν θα έπρεπε να είναι στο κόμμα (χωρίς να κατανομάζονται) . Καθώς φαίνεται όμως ο κ. Βουλγαράκης επιλέγει την «ασφάλεια» του Facebook για να τοποθετηθεί πολιτικά σε σχέση με τα  γενόμενα στη ΝΔ, προφανώς επειδή επιδιώκει να απoφύγει την ενταχτεί στο κάδρο των πολιτικών που έχουν γίνει  στόχος προπηλακισμών και επιθέσεων τον τελευταίο καιρό από τους  «Αγανακτισμένους».

Υ.Γ. Άντε καλές διακοπές και... στο Twitter κ. Βουλγαράκη... 
New Post
 
Οι προσθήκες και οι υπογραμμήσεις δικές μας, του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του Βουλγαράκη ότι ο Καραμανλής πρέπει μετά τις εκλογές να παρέμβει και να ενώσει την κεντροδεξιά παράταξη που δημοσίευσε χθες στην ιστοσελίδα του στο Facebook , δεν ήταν και τόσο άγνωστη στον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν λέμε ότι ο Καραμανλής τον έβαλε να το γράψει αλλά γενικώς ο πρώην υπουργός δεν κάνει και πολλά πράγματα σε πολιτικό επίπεδο χωρίς να έχει ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Αρκετές φορές μάλιστα έχει ζητήσει από συνομιλητές του να μη γράφουν για τον Καραμανλή γιατί «ο Κώστας είναι περίεργο παιδί και δεν θέλει την προβολή σε τέτοιο επίπεδο».

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Βουλγαράκης και σήμερα έδωσε συνέντευξη στον real fm, προκειμένου να επαναλάβει την πρότασή του για πρωτοβουλία του Κ.Καραμανλή στην κατεύθυνση της επανένωσης της Κεντροδεξιάς.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του. Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος. Επίσης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, ηγέτη που έχει και θετικά και αρνητικά. «Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων», ανέφερε και εκτίμησε ότι σήμερα «πάμε σε αδιέξοδο σκηνικό στο χώρο της κεντροδεξιάς».

«Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εκφράζοντας την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας!

Επιπλέον είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει και στην κεντροδεξιά υπάρχει πολυδιάσπαση και «αδυναμία να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος». Εξήγησε, πάντως, πως το σκηνικό του πολιτικού χώρου μέσα στις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει και εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά σχήματα στη Βουλή που δεν θα βγουν όλα στις εκλογές.

Προέβλεψε επίσης ότι κάποια μέτρα θα παρθούν, ότι θα αναβαθμιστούμε λίγο από κάποιους οίκους και θα υπάρχει η εικόνα ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θύμισε δε ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη, παρότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε από τον Κώστα Καραμανλή παρότι έδειχνε να είναι καλύτερος δημοκοσπικά.

Stathis είπε...

"ΜΗ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ... ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ"...!!!

Ύπουλη και προβοκατόρικη θεωρείται ή αναφορά του ονόματος του πρώην Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, σε σενάρια φαντασίας περί επιστροφής του στην Κεντροδεξιά αλλά μετά τις...εκλογές.
Την αναφορά έκανε ένας περιθωριοποιημένος και εκδιωχθείς --γιά λόγους ηθικής αναξιότητος--από τον Σαμαρά πρώην πολιτικός ο οποίος δεν είναι καν Βουλευτής και ασφαλώς δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο, εκτός από την αναζήτηση κομματικής στέγης, μήπως καί καταφέρει μέσω... οιουδήποτε κόμματος να εκλεγεί βουλευτής.!
Η Ν.Δ. βέβαια θεώρησε ανάξιο και να σχολιάσει την αναφορά Βουλγαράκη.
Στο επιτελείο Καραμανλή ξαφνιάστηκαν με τη συγκεκριμένη αναφορά και τακτικοί του συνομιλητές, έλεγαν ότι δεν δίνουν καμία σημασία και δεν θέλουν ούτε καν να σχολιάσουν.
Όμως αργότερα στενοι συνεργάτες του Καραμανλή διεμήνυσαν στον Βουλγαράκη, με ποιό δικαίωμα έκανε ανοφορά του ονοματός του σε τέτοια σενάρια, τά οποία ό ιδιος έχει κατηγορηματικά αποκλείσει και τού απογόρευσαν στο μέλλον να πιάνει στο στόμα του το όνομα Καραμανλής...