Όχι αυτή δεν είναι γερμανική Κατοχή, όπου είχαμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς είτε από εκτελέσεις είτε από λιμό σε λίγα χρόνια.
Που αντί να τους ζητήσουμε αποζημιώσεις, τους στείλαμε και σκλάβους για να προετοιμάσουν το σημερινό τρίτο γύρο, μετά τους δυο που απότυχαν.
(Την ίδια στιγμή η Ελβετία απαίτησε και πήρε δισεκατομμύρια ευρώ, παρ’ όλο που ποτέ Γερμανός δεν πάτησε στο έδαφος της, επειδή «έχασε πολλά δις σε επενδύσεις εξ αιτίας του πολέμου»).
Αυτή είναι Σκλαβιά χειρότερη από την Τουρκοκρατία, γιατί η Τροϊκοκρατία είναι πολύ πιο σκληρή και ευέλικτη από τους ...μωχαμέτηδες.
Η πρώτη κράτησε 400 χρόνια, η δεύτερη δε θα χρειαστεί τόσο, θα εξαφανίσει την Ελλάδα πολύ πιο σύντομα, βάλε 30 με 50 χρόνια.
Με την κυβέρνηση που έχουμε στην Ελλάδα δεν το κρύβουν καν: Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία, κοντολογίς σε άλλες εποχές αυτό θα σήμαινε ότι έχει κατακτηθεί από το στρατό ξένης δύναμης. Το καταλαβαίνει αυτό ο μέσος Νεοέλληνας; ....
Και τι κάνει η κυβέρνηση; Αυτό που έκαναν οι κοτζαμπάσηδες και οι προεστοί για 400 χρόνια: μια χαρά είμαστε με το Σουλτάνο, (που τώρα λέγεται ΔΝΤ), αν ξεσηκωθείτε θα χάσετε τα πάντα.
Ασφαλώς θα χάσουν πολλά όσοι ξεσηκωθούν να σώσουν την Ελλάδα. Οι μισθοί τους θα πέσουν χαμηλά, αλλά ποιος Νεοέλληνας νοιάζεται πια για την Ελλάδα; Όσο ο ραγιάς νοιαζόταν για 400 χρόνια, μέχρι να βγουν μερικοί τρελοί, όπως ο Ρήγας, και να τον ξυπνήσουν (ή έστω όσους ξύπνησαν).
Μήπως είχε δίκιο ο Φαλμεράγιερ όταν έλεγε ότι στις φλέβες μας δεν υπάρχει σταγόνα αρχαίο ελληνικό αίμα; Μάλλον όχι, έχουμε το ίδιο αίμα, αλλά ελληνικό πνεύμα και ψυχή δεν έχουμε κι αυτό είναι το σημαντικότερο.
Η Αθήνα το 404 π.Χ. έχασε τον Πελοποννησιακό πόλεμο, μόνο ένα καράβι σώθηκε, η Πάραλος, για να πει «ουδέν έστι ό,τι ουκ απώλετο» και μπήκαν οι 30 τύραννοι και διοικούσαν την Αθήνα. Οι πρόγονοί μας Αθηναίοι δεν περίμεναν 400 χρόνια για να τους διώξουν μη χάσουν τα προνόμια οι ολιγαρχικοί που διόρισε η Σπάρτη (σκέψου ποιοι είναι αυτοί τώρα στην Ελλάδα). Τους έδιωξαν σε μερικούς μήνες, κι ας μην είχαν ούτε στρατό ούτε πλοία. Είχαν όμως ψυχή. ΨΥΧΗ!
Άραγε πόσο μοιάζουμε με τους προγόνους μας; Μήπως είμαστε απλά «ξεφυσίδια» όπως λέει ο Καζαντζάκης; Μήπως από Έλληνες γίναμε Γραικύλοι; Μήπως μας νοιάζει πιο πολύ η ψευτοζωούλα μας από το να σώσουμε την Ελλάδα;
Γι’ αυτό επικαλούμαι τα μεγάλα ιερά πνεύματα της νεότερης πατρίδας μας, το Ρήγα Φεραίο, το Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, το Μπότσαρη, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και πολλούς άλλους να παρέμβουν μήπως σωθεί η Ελλάδα.
Όχι δεν αναφέρομαι στο Πολυτεχνείο, γιατί βλέπω ότι οι πιο πολλοί συμφοιτητές μου και συναγωνιστές μου έγιναν υπουργοί, μάνατζερς, πρωτοκλασάτοι στα media. Ευτυχώς έφυγα νωρίς από την Ελλάδα και δεν πρόλαβα να εξευτελιστώ, ήτοι να ξεπουλήσω την Ελλάδα γεμίζοντας τις τσέπες μου και μετά να προφασίζομαι ότι προσπαθώ να τη σώσω αδειάζοντας τις τσέπες των άλλων.
Δυστυχώς δε βλέπω λύση. Και όντας ορθολογιστής ξέρω τις θα μου απαντούσαν ο Ρήγας Φεραίος, ο Μακρυγιάννης, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης κλπ.
«Εμείς κάναμε το χρέος μας, κάντε κι εσείς το δικό σας, αν ξέρετε τι θα πει η λέξη χρέος. Αλλιώς δεν αξίζει να λέγεστε Έλληνες».
Ξέρω ότι η μαγιά υπάρχει, πάντα υπήρχε.
Αν είναι αρκετή να φουσκώσει την αντίσταση στις αδρανείς μάζες του λαού, όπως τις κατάντησε η τελευταία 30-ετία, δεν το ξέρω. Αλλά θέλω να το ελπίζω.
Ο καθείς και τα έργα του.
Χρήστος Μαγγούτας
Τορόντο Καναδά
City Press
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου