Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι!

Την κορυφή του κόσμου απολαμβάνει η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση
Η εθνική ομάδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, νικώντας στον τελικό την Κίνα με 9-8, και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.
Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος (σε επίπεδο ανδρών/γυναικών) και ταυτόχρονα η κορυφαία επιβεβαίωση για τα κορίτσια...
του Γιώργου Μορφέση.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Τα γκολ:
ΚΙΝΑ: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδόνη, Λιόση

Συγχαρητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών:

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε τα συγχαρητήριά του προς τα κορίτσια της εθνικής με δήλωσή του από την Άρτα. «Μας έκαναν περήφανους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παύλος Γερουλάνος είπε:

«Η επιτυχία σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης μας έκανε όλους περήφανους! Σε μια περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός δοκιμάζεται από φαινόμενα διαφθοράς, όπως οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, μας θυμίσατε τον αθλητισμό που θέλουμε και για τον οποίο αγωνιζόμαστε. Τον αθλητισμό όπου το ταλέντο και η σκληρή και συστηματική δουλειά αναγνωρίζονται κι έχουν αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, στο δικό του μήνυμα είπε ότι οι γυναίκες της εθνικής πόλο «σήκωσαν την Ελλάδα πιο ψηλά»: 

«Μας έκαναν, όλους τους Έλληνες, περήφανους. Στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας, οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης δίδαξαν αυτοπεποίθηση, πίστη και αγώνα.

Κέρδισαν μια λαμπρή νίκη. Σήκωσαν την Ελλάδα πιο ψηλά. Συγχαίρω θερμά την κάθε μια ξεχωριστά. Τις ευχαριστούμε από την καρδιά μας. Είναι οι καλύτερες στον κόσμο!».


Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα:

«Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

H μεγάλη αυτή επιτυχία αναδεικνύει τις φοβερές δυνατότητες του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και επιφορτίζει όλους τους φορείς με περισσότερες ευθύνες για την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της χώρας και τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.»
NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: