Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"Μονομαχία" ΗΠΑ - Γερμανίας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο ξαγνικός "έρωτας" του Ομπάμα και της Μέρκελ για την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς και οι δύο χώρες επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο κομμάτι της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας
Η Γερμανία ετοιμάζει "επίθεση" ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα και μάλιστα τον Σεπτέμβριο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με... μεγάλη ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών θα έλθουν στην χώρα μας για να διερευνήσουν τις δυνατότητες αλλά και τις πιθανότητες υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων.  
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση συγκεκριμένων projects σε ειδικούς τομείς ενδιαφέροντος, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις συμπίπτουν με αυτούς που ενδιαφέρουν και τους Γερμανούς όπως για παράδειγμα, η πράσινη ενέργεια.
Αυτό που μένει να δούμε είναι κατα πόσο αυτός ο "ανταγωνισμός" των δύο χωρών θα μας ευνοήσει, που είναι σίγουρο πως μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε, αρκεί να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλεθούμε σωστά τα πολύτιμα αγαθά τα οποία διαθέτουμε. 
http://www.sofokleousin.gr/archives/80481

Δεν υπάρχουν σχόλια: