Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Aπό ισότιμοι... υποτελείς

“Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και δεν θα παραδώσω Κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου και σε αναζήτηση ηγεμόνα…»
          Τάσσος Παπαδόπουλος
τέως Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας
                                         
Μόλις επτά χρόνια πέρασαν από το ιστορικό ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού στο σχέδιο Ανάν και στις επιδιώξεις «φίλων και συμμάχων», και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δείχνει να καμαρώνει πού κατάφερε να γίνει η πατρίδα μας κάτι ανάλογο πού …ευχόταν τότε να γίνει η Κύπρος: Από χώρα …απλός χώρος!...
Γιατί εκεί μας οδηγεί η πρόσφατη απόφαση των Βρυξελλών , παρόλο πού κάποιοι , ,ανερυθρίαστα προσπαθούν να την εμφανίσουν εθνική σωτηρία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν και να πείσουν την κοινωνία , ότι σ αυτή την παράσταση τρόμου για τη σημερινή Ελλάδα και δύο τρείς γενιές ακόμη, ο κ Παπανδρέου διακρίθηκε στο… διεκδικητικό ρόλο του, παρόλο πού όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν απλός θεατής και χειροκροτητής στην πρώτη σειρά της αρένας πού κατασπαρασσόταν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
Η πρόσφατη απόφαση των Βρυξελλών , όσο και αν προσπαθούν να την έξωραϊσουν  κρύβοντας την ουσία , θα προκαλέσει πιο επώδυνες επιπτώσεις ακόμη και από αυτές πού έτρεμαν με τους φόβους τους και οι πιο απαισιόδοξοι συμπολίτες μας. Διότι, οι διαδικασίες πού έχουν δρομολογηθεί μήνες πριν, άρχισαν να εφαρμόζονται . Απλώς το «έργο» εκτυλίσσεται κατά πράξη. Κάποια στιγμή όμως, και στις τραγωδίες και στις κωμωδίες και στα δράματα οι θίασοι βγαίνουν στη σκηνή. 
Και αν προβλέπουν γιουχάϊσμα αυτοχειροκροτούνται.
Κάπως έτσι, έγινε και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου επιβεβαιώθηκε ότι το selectivedefault είναι η εξέλιξη της απάτης πού με τη μάσκα του μνημονίου και των μεσοπρόθεσμων συμφωνιών υποδουλωθήκαμε στην απληστία των δανειστών μας, με ανταλλάγματα ,άγνωστα σε μας αλλά γνωστά για αυτούς πού τα προκάλεσαν και τα εφαρμόζουν.Πρόκειται, όμως για μία από καιρό σχεδιασμένη και δρομολογημένη ύπουλη στρατηγική πού οδηγεί στην πλήρη εξαφάνιση της οικονομικής αυτοδυναμίας  και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Και αυτό διότι ο κ Παπανδρέου, όπως αποκαλύφθηκε, είχε αποφασίσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009, και τα στελέχη και οι υπουργοί του ασπάστηκαν εκ των υστέρων αυτή τη δρομολογημένη απόφαση, ότι το σύστημα πρέπει να  λειτουργήσει  «έτσι»!!!
Δηλαδή από ισότιμοι εταίροι στην ευρωπαϊκή ένωση να υποβιβαστούμε σε υποτελείς συμφερόντων. Αυτό θα σημαίνει μείωση του κόστους εργασίας των εργαζομένων. Ξεπούλημα των κρατικών  επιχειρήσεων  πού με το πρόσχημα των αποκρατικοποιήσεων οι δανειστές –«σωτήρες» μας θα τις  λαφυραγωγήσουν με fasttrack διαδικασίες ς .Φτηνές πρώτες ύλες  (νικέλιο, λιγνίτη, ηλιακή ενέργεια   και αύριο ίσως πετρέλαιο φυσικό αέριο κλπ)  για όσους οσμίζονται ευκαιρίες στον αιώνα…  Και ακόμη φτηνά αγροτικά προϊόντα , φτηνές διακοπές και από την άλλη μία αγορά έτοιμη για τα αγαθά και τις υπηρεσίες πού οι «παραγωγικοί» βορειοευρωπαίοι τεχνοκράτες  θα μας πλημμυρίσουν.
 Γι αυτό προφανώς προετοιμάστηκε πριν μερικές εβδομάδες και σκηνοθετήθηκε προ ημερών στις Βρυξέλλες αυτή η παράσταση αγωνίας για την οικονομία και το μέλλον μας. Η φύση , όμως, φαίνεται πως εκδικείται τις προγραμματισμένες υπόγεια  αδικοπραξίες και στέλνει μηνύματα μέσω και κάποιων πού δεν φταίνε. Η πολύνεκρη τραγωδία στη ναυτική βάση στο Ζύγι της Κύπρου , πού συντάραξε ολόκληρο τον ελληνισμό, μας έδωσε την ευκαιρία να οδηγηθούμε και σε κάποια συμπεράσματα πού μπορούν να εκλογικεύσουν τους σχεδιασμούς των επίδοξων  αρπακτικών της δημόσιας περιουσίας. 
Και αυτό διότι, αν οι ζημίες στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Ζύγι έχουν κοστολογηθεί 1,5 δίς  ευρώ , πόσο πρέπει να υπολογίσουμε το ποσό αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ; Και μιλάμε για εργοστάσια , ορυχεία, φράγματα, δίκτυο , υποσταθμούς , καλωδιώσεις , ακίνητα, τεχνογνωσία και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία πολλαπλάσια σε αριθμό , ενεργειακή δυναμικότητα και αξία από αυτή του κυπριακού εργοστασίου!
Όλα αυτά , όμως φαίνεται πως είναι λεπτομέρειες επουσιώδεις στα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Προφανώς γιατί κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν πριν από εμάς για μας! Απόδειξη η αφαίμαξη των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων και η πλήρης εκθεμελίωση των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας με το αστείο επιχείρημα , ότι  έτσι  θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τα δημόσια ταμεία θα πλημμυρίσουν από χρήμα! 
Φαίνεται, όμως ότι αγνοούν τις επιπτώσεις τέτοιων μέτρων , γιατί δεν γνωρίζουν ούτε τη ρήση του Αϊζενχάουερ:  
«όποιος επιχειρήσει να θίξει την κοινωνική ασφάλιση, να περικόψει τα επιδόματα ανεργίας, να ανατρέψει εργατικές κατακτήσεις και να θίξει τα προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών θα εξαφανιστεί από την πολιτική ιστορία και θα καταχωρηθεί στην κατηγορία των ηλιθίων»!
Συντάκτης: Αλέκος Πρίφτης 
Alex.priftis@gmail.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: