Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Τίνα, ο ΟΟΣΑ και οι επιφυλάξεις...

Για αλλού προόριζε την Τίνα Μπιρμπίλη ο πρωθυπουργός, αλλού τελικά φαίνεται να αξιοποιείται. 
Ο Γ. Παπανδρέου είχε τρεις προτάσεις. 
Η πρώτη ήταν ειδική σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο, 
η δεύτερη πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και 
η τρίτη εκπρόσωπος της χώρας σε διεθνή οργανισμό που εδρεύει στη Βαρκελώνη με αντικείμενο την...
«Πράσινη Ανάπτυξη» (η θέση αυτή αρχικά προοριζόταν και για τον Τ. Ρουμελιώτη, αλλά ο πρωθυπουργός επιμένει να παραμείνει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ).
Όταν η Τίνα βολιδο­σκοπήθηκε ήταν επιφυλακτική, αφού είχε προσανατολισμό την ιδιωτική αγορά και μάλιστα την ευρωπαϊκή. Τελικά της προτάθηκε η θέση της πρέσβειρας στον Οργανισμό Οικο­νομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι. Λέγεται μάλιστα ότι το όνομά της προτάθηκε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ… υπεράνω πάσης υποψίας και ο Παπανδρέου έπειτα από σκέψη αποδέχτηκε την ιδέα και έγινε η πρότα­ση.
Από φίλους της Μπιρμπίλη ακούγεται ότι αυτά που γρά­φτηκαν στο Διαδίκτυο, περί αποδοχών πάνω από 300 χι­λιάδες ευρώ, είναι μυθεύματα. Το γεγονός όμως ότι όντως μαζί με τη θέση διατίθεται και ζηλευτή κατοικία, περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, είναι γεγονός. Άσπονδοι φίλοι της Τίνας λένε εντός της κυβέρνησης ότι συνήθως τα κράτη στο συγκεκριμένο πόστο στέλνουν εξπέρ στα οικονομικά - και όχι περιβαλλοντολόγους -, ενώ η πρώην υπουργός δεν «ψήθηκε» τόσο πολιτικά ώστε να μπει στον Οργανισμό με τον αέρα έμπειρης πολιτικού.
Ωστόσο οι περισσότεροι επισημαίνουν ότι η συμφωνία μάλλον θα κλείσει εντός των ημερών, αφού ακόμα η Τίνα δεν έχει απαντήσει...    
Α.Χ.
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: