Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ομολογία ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ: “Η χώρα κατεβάζει ρολά” - “Στάση πληρωμών χωρίς την 5η δόση” - ( video )

Μονόδρομο χαρακτήρισε τα μέτρα αλλά και την κυβερνητική πολιτική ο υπουργός των Οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι

" Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη οικονομική πολιτική" είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σχολιάζοντας το ότι ο ίδιος είχε πει στο παρελθόν πως «εάν χρειαστούν και νέα μέτρα, σημαίνει ότι έχω αποτύχει», δήλωσε ότι ακόμη και με την αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη οικονομική πολιτική. 
Και πρόσθεσε ότι η ...
σύνθεση της κυβέρνησης και ποιον θεωρεί ότι πρέπει να είναι στη συγκεκριμένη καρέκλα, είναι απόφαση του πρωθυπουργού.
Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών, δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, η χώρα «κατεβάζει ρολά», δήλωσε ο υπουργός.
Ο υπουργός ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τη συμμετοχή του εάν δεν έχει διασφαλίσεις από την Ευρώπη ότι το 2012 η Ελλάδα θα έχει τη στήριξη των εταίρων της.
Παράλληλα, πάντως, πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η 5η δόση θα δοθεί και μαζί μια διασφάλιση για το μέλλον.
Ερωτηθείς εάν μπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, είπε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο, αλλά, πρόσθεσε «θα πω το κλισέ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Ακόμη, είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ψηφισθεί από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία και όχι την ενισχυμένη των 180 βουλευτών.
Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε αλλαγές και μειώσεις στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε κάποια σενάρια, κοιτάμε κάποιες αλλαγές και μειώσεις, εξαιρούνται κάποιες ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι».

Επανέφερε το θέμα των απολύσεων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναφέροντας ότι «όταν κλείνεις έναν οργανισμό αξιολογείς, και κάποιους μετατάσσεις και κάποιους όχι. Αυτό το έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών, το έχει πει ο πρωθυπουργός και είναι μια άποψη, με την οποία συντάσσονται οι περισσότεροι. Δεν μπορείς να απορρίψεις ότι κάποιοι δεν απορροφώνται και δεν μπορούν να παραμείνουν ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: