Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολα δείχνουν εκλογές!

Εντείνεται η φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν τελικώς δεν επιτευχθεί η λεγόμενη εθνική συναίνεση για την υπογραφή του Μνημονίου. 
Ρυθμιστής των εξελίξεων θεωρείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν Δ ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η δήλωση κ. Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με την οποία είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί τον οποιοδήποτε εκβιασμό και πως κανείς δεν θα δέσει την Ν Δ στο άρμα «του δικού τους αδιεξόδου» ,μαρτυρά ότι...
ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχεται πιέσεις τόσο από την τρόικα όσο και από την κυβέρνηση να υπογράψει το Μνημόνιο. 
Το γεγονός αυτό και μόνο τον ανάγει σε ρυθμιστή και πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείει την υιοθέτηση δέσμης μέτρων που θα ικανοποιούν στόχους του Μνημονίου αλλά δεν θα διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική δραστηριότητα.
«Επαναδιαπραγμάτευση τώρα»
Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του κ. Σαμαρά σε εκδήλωση ομάδας ευρωβουλευτών της Ν.Δ. «Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενός μνημονίου, που αποδεδειγμένα πλέον δεν βγαίνει και δεν βγάζει την χώρα από την κρίση». 
Ο κ Σαμαράς απαιτεί ένα μίνιμουμ προϋποθέσεων για να δώσει την απαιτούμενη συναίνεση προς τους εταίρους και όχι τους δανειστείς της χωράς μας .Εμείς πρώτοι θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την κρίση», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.
Ρεπορτάζ: Βελισσάριος Δραγάτσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: