Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι… υπάλληλοι και τα… αφεντικά

Γράψτε λάθος. Έγινε παρεξήγηση παιδιά. Παρερμηνεύτηκαν οι …εντολές, συγνώμη οι οδηγίες της Τρόικας. 
Αυτά κι άλλα τέτοια χαριτωμένα μας είπε η εθνικώς υπερήφανη Κυβέρνησή μας, για την ξεδιάντροπη παρέμβαση, στα εσωτερικά της χώρας μας, των φίλων τους των τροϊκανών.
Και από κει που στο μυαλό μας είχε καρφωθεί  η, προ μηνών, δήλωση – ομολογία του Πρωθυπουργού περί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, αίφνης τον ακούσαμε τον Γ. Παπανδρέου να δηλώνει, με το γνωστό παπανδρεϊκό ύφος και στυλ, ότι η Ελλάδα… ανήκει στους Έλληνες κι ότι δεν θα… πουληθεί σπιθαμή δημόσιας γης και ούτε εκατοστό δημόσιας περιουσίας. 
Επίσης, προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν κυβερνά η τρόικα, αλλά η ισχυρή κι αδούλωτη Κυβέρνησή του. 
Μας είπε ακόμη ότι τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώνει κάθε μέρα η κυβέρνησή του,  δεν είναι τροϊκανής εμπνεύσεως, αλλά 100% σοσιαλιστικής λογικής και κουλτούρας.
Το πιο ωραίο όμως (ανέκδοτο) το ακούσαμε από τους υπουργούς του, (βλ. Διαμαντόπουλου, Πεταλωτής κ.ά), που βγήκαν λάβροι για να καταγγείλουν την τρόικα για τις (ωμές) παρεμβάσεις της, λέγοντας πως την Ελλάδα την κυβερνούν οι ίδιοι – κούνια που τους κούναγε-, καθώς κι ότι οι κύριοι με τα… γκρι κοστούμια είναι απλώς υπάλληλοι! Πως γίνεται όμως οι …υπάλληλοι να δίνουν εντολές και να τις εκτελούν αμέσως τα…αφεντικά δεν μας το εξήγησε κανείς από τους λαλίστατους υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου. Και πως θα μπορούσε άλλωστε…
Εδώ λίγο …βήχει ο mister Τόμσεν κι αυτοί τρέχουν  στα φαρμακεία ανά τη χώρα για παυσίπονα και αντιβιοτικά μην πάθει τίποτα ο, σύμφωνα με μερικούς υπουργούς, …υπάλληλος.
Και δεν μιλάμε για τον Τρισέ ή τον αξιοσέβαστο Στρος Καν. Αυτοί ούτε καν καταδέχονται να μιλήσουν με τα…αφεντικά της Ελλάδας, γι΄ αυτό και κάθε εβδομάδα στέλνουν τους …υπαλλήλους του για να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα την… κηδεία της χώρας! Άντε και καλά σαράντα, κύριοι της κυβέρνησης. Κι όσοι ζήσουμε, δεν θέλουμε να σας θυμόμαστε!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: