Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Έτοιμο το παλάτι στο Τατόι

Την "έντονη δραστηριότητα" του Υπουργείου Πολιτισμού στο πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ χαιρετίζει ο Σύλλογος Φίλων του Κτήματος που όπως τονίζει σε ανακοίνωση του "ύστερα από χρόνια ολιγωρίας και αδιαφορίας, αλλά και ενοχικών και φοβερών συμπλεγμάτων κάτι άρχισε να γίνεται στο πολύπαθο κτήμα"
Μεταξύ άλλων εργασιών έχουν ολοκληρωθεί, οι άμεσες σωστικές επεμβάσεις στο κτίριο Αξιωματικών Φρουράς δίπλα στον ...
αστυνομικό Σταθμό αλλά και οι άμεσες σωστικές επεμβάσεις στα κτίρια των Εργατοκατοικιών.
Σωστικές επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο κτίριο του Διευθυντηρίου το οποίο δεν κινδυνεύει πλέον να καταρεύσει ενώ έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, μελέτη τεκμηρίωσης, κατάστασης, διατήρησης και προτάσεων συντήρησης του Κοιμητηριακού Ναού της Αναστάσεως. Επίσης προχωρεί με γοργούς ρυθμούς το έργο ύδρευσης και πυροπροστασίας του Κτήματος.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση "έχει ανακοινωθεί η συντήρηση των κειμηλίων της πρώην Βασιλικής Οικογένειας χωρίς να έχει ξεκινήσει προς το παρόν εργασίες η ομάδα συντηρητών έργων τέχνης".
Να σημειωθεί, ότι τα Κυριακάτικα πρωϊνά από τον Σύλλογο Φίλων Τατοϊου διοργανώνονται μικρές εκδρομές-ξεναγήσεις στο Κτήμα Τατοϊου, ανοιχτές για το κοινό που θέλει να μάθει την ιστορία των Ανακτόρων σ΄ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο.
NewPost

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να φερουν πισω κιαυτα που τους στειλαμε

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μη βιαζεσαι πολυ