Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αντώνης ante portas

Η ραγδαία επιδείνωση του κλίματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης λόγω της αυταπόδεικτης πλέον αδυναμίας επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο, το γεγονός ότι καθημερινά αναδεικνύεται το οξύ πρόβλημα συντονισμού των μελών της και φυσικά το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη κοινωνία, επιβεβαιώνουν την μεταστροφή του εκλογικού σώματος.
Μεταστροφή την οποία αποτυπώνει η δημοσκόπηση της ...MRB, η οποία δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα REAL NEWS, όπου πέραν της εντυπωσιακής σμίκρυνσης της διαφοράς μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν ευρήματα τα οποία συνιστούν ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.
Είναι σαφές ότι η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, έχει υποστεί σοβαρό κλονισμό. 
Κυρίως όμως το κυβερνών κόμμα είναι πλέον αντιμέτωπο με τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριζαν. Έχει χάσει τα παραδοσιακά του ερείσματα στη κοινωνία ενώ παράλληλα το εγκαταλείπει μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων η οποία κρίνει και αποφασίζει με βάση το αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι ανακάμπτει και για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει στο δικό του γήπεδο το ΠΑΣΟΚ
Δεν είναι μόνο ότι κερδίζει απογοητευμένους ψηφοφόρους του, αλλά επιπλέον διεισδύει απειλητικά και σ’ έναν κόσμο που είχε κερδίσει και στη συνέχεια εγκαταλείψει με την ανερμάτιστη πολιτική της.
Η στάση του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά στο Μνημόνιο, η οποία αρχικά είχε «ξενίσει» τους αστούς της κεντροδεξιάς, δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος γεγονός που κάνει πολλούς από αυτούς να… ακούν με περισσότερη προσοχή τις θέσεις του.
Ασφαλώς η αναμέτρηση δεν έχει κριθεί κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει αρχίσει. Ωστόσο, είναι πλέον ορατό ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτάει στα μάτια το ΠΑΣΟΚ διεκδικώντας με αξιώσεις τον ζωτικό χώρο του κέντρου τον οποίο με δικά της σφάλματα είχε επιτρέψει στους αντιπάλους της να τον κερδίσουν. 
Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης.
Να πείσει γι αυτό πρωτίστως το σύνολο της κοινωνίας - ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων- και δευτερευόντως τον δικό της πολιτικό χώρο ότι αποτελεί δύναμη ανατροπής. 
Το «κλειδί» σε όλα αυτά είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα χρειασθεί το επόμενο διάστημα να αποδείξει ότι, δεν είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά αδιαμφισβήτητος ηγέτης όλης της κεντροδεξιάς.  
Ότι είναι αυτός που θα ηγηθεί μιας μεγάλης και ενωμένης κεντροδεξιάς που θα διεκδικήσει για λογαριασμό της κοινωνίας το όραμα της αλλαγής. 
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: