Από το Μαρικάκι
Αν είσαι ψεύτης, αυτάρχας και ξεφτίλας τι πειράζει να είσαι και ανακόλουθος;
Μπορείς τη μία να λες το ένα και την άλλη να το αναιρείς με το άλλο και να μην τρέχει κάστανο, να μην χρειάζεται να δώσεις σοβαρές εξηγήσεις, πέρα από κάτι στερεότυπες διακιολογίες που υπάρχουν πάνω σε άπειρα πόστ ιτ στο γραφείου σου.
Ειδικά αν είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας, κατόπιν υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης, τοποθετημένος επί της ουσίας ειδικά για την διεκπεραίωση συγκεκριμένου έργου, ε η προστασία είναι δεδομένη.
Όπως και το «ξήλωμα» όταν έρθει η ώρα και αν δε σε ...προλάβουνε τα γεγονότα.
Ο Παπανδρέου λοιπόν με την ίδια ευκολία που παραδέχτηκε Πολιτειακή εκτροπή την Δευτέρα με την ίδια ευκολία προέβει στην προκλητική δήλωση ότι «ο κόσμος δέχτηκε τα μέτρα» την Τρίτη και με την ίδια ευκολία ακριβώς την επομένη επέτρεψε να γίνει η Αθήνα θάλαμος αερίων εμποδίζοντας την ολοκλήρωση μιας τεράστιας και δυναμικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός εκ των φοιτητών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου (η οποία έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο, ως κείμενο και ως βίντεο) σε ερώτησή του– αφού η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί - προς τον πρωθυπουργό για το πως εννοεί τη δημοκρατία αυτός απάντησε:
«στο σημείο που βρέθηκε η χώρα ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω στην Δημοκρατία μας, για να την διαφυλάξουμε και να μπορέσουμε στο μέλλον να την εμβαθύνουμε».
Μία μέρα μετά, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση παραδέχτηκε ότι η περικοπή μισθών συντάξεων και δημοσίων δαπανών ήταν πολιτική επιλογή, για την αντιμετώπιση της κρίσης, προκειμένου να μην ληφθούν μέτρα που θα συνιστούσαν επίθεση στο κεφάλαιο και τις αγορές! Και από την άλλη, είπε, διαστρεβλώνοντας για μία ακόμη φορά την πραγματικότητα, και λίγες ώρες μετά το κράξιμο που έφαγε σε ξένο έδαφος από έλληνες φοιτητές, ότι «ο κόσμος δέχτηκε τα μέτρα»!
«Έπρεπε να αποτρέψουμε την κρατική χρεοκοπία» είπε στη γερμανική τηλεόραση, «έπρεπε να περικόψουμε τους μισθούς, τις δαπάνες, να μειώσουμε τις συντάξεις. Αλλά τώρα, θα γίνει η οικονομία μας περισσότερο διαφανής και δίκαιη. Και μολονότι υπάρχουν διαμαρτυρίες, ο κόσμος δέχτηκε αυτά τα μέτρα, γιατί αναγνωρίζει ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν».
Τελικά, τα μέτρα τα δεχτήκαμε ή μας τα «φόρεσαν» με το έτσι θέλω – «κάνοντας ένα βήμα πίσω από τη Δημοκρατία μας» - ο ίδιος και το ολιγομελές επιτελείο του συνεπικουρούμενοο από την επικοινωνιακή τεχνογνωσία του ΔΝΤ; Ρητορικό το ερώτημα...
Όσο για το αν έχει αποτραπεί η κρατική χρεοκοπία, έρχονται (και) τα υποτιμημένα ομόλογα του δημοσίου να το αποδείξουν. Στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται ότι:
«… Το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις του, σε εθνικό ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού, στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου κρατικού Προϋπολογισμού. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται το ύψος των εκδιδόμενων τίτλων, ο σκοπός, οι όροι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη τεχνική λεπτομέρεια που αφορά την έκδοσή τους. Η παρούσα διάταξη ισχύει από 12 Δεκεμβρίου 2010» …
πηγη:το ποντικι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου