Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κυβέρνηση χωρίς πυγμή

Πυρ ομαδόν κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υπουργού οικονομίας, από τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης και τους Βουλευτές.
Άλλος για την ατυχή πρωτοβουλία της περαίωσης, η οποία είχε ακόμη ατυχέστερη κατάληξη, άλλος για την μείωση των εσόδων κλπ. 
Κάποιος που νοιώθει να βρίσκεται στη γωνία αντιδρά. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες από τις Βρυξέλλες, μίλησε για καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων η οποία εμμέσως πλην σαφώς χρεώνεται στον πρωθυπουργό. Είπε δηλαδή με κομψό τρόπο αυτό που επισημαίνει καιρό τώρα η αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση παρουσιάζει σημάδια εσωτερικής αντιπαράθεσης αντίστοιχα με αυτά που εμφανίζονται σε κυβερνήσεις μετά από...
δύο τετραετίες.
Ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει ήδη μια φορά το κυβερνητικό σχήμα και συνεπώς λίγα είναι τα περιθώρια εντυπωσιασμού με νέο ανασχηματισμό. 
Χαμένος από το αποτέλεσμα της Κυριακής. Διπλά χαμένος αφού οπισθοχώρησε, έχει τώρα και το πρόβλημα των ενδοκυβερνητικών και εσωκομματικών μαχαιρωμάτων. Πάγκαλος, Καστανίδης, Κατσέλη, Λοβέρδος κ.α προσφέρουν καθημερινώς τροφή στην αρένα του αλληλοφαγώματος.
Η έλλειψη συντονισμού σ’ αυτό το κυβερνητικό σχήμα φάνηκε από την αρχή. 
Τώρα και έλλειψη πυγμής από τον πρώτο συμπληρώνει την κακή εικόνα, που γίνεται χειρότερη λόγω του αυτοεγκλωβισμού του πρωθυπουργού στο εκβιαστικό του δίλημμα που ξεφούσκωσε άδοξα.
Δύσκολα θα μπορέσει να κυβερνήσει πια ο κ. Παπανδρέου. 
Έκαψε μόνος του τα χαρτιά της συναίνεσης με την αντιπολίτευση, όταν αποκαλούσε αντιπατριώτες τους πολιτικούς του αντιπάλους. 
Μόνον αν ανακτήσει πυγμή διακυβέρνησης θα μπορέσει να βγει από τον φαύλο κύκλο που με πρωτοβουλία του και από αδυναμία μπήκε. 
Οι υπουργοί του το καταλαβαίνουν και τον αμφισβητούν. 
Ο ίδιος το βλέπει;
http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: