Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Έφαγε πόρτα ο Πάγκαλος από την αυριανή σύσκεψη!

Σύσκεψη με την συμμετοχή σχεδόν όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου!
Όπως προκύπτει, και έχει γραψει πρωτο από προχθές το parapolitika.gr, από αυτή τη σύσκεψη θα λείπει ο Θόδωρος Πάγκαλος, εν' αντιθέσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δίνοντας έτσι συνέχεια στα σενάρια που μιλούν για αντικατάσταση στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης!
Πιο συγκεκριμένα στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο...
Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης...
Άρον-άρον τρέχει η κυβέρνηση να κλείσει το θέμα που ανέκυψε με τη μη συμμετοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου στην αυριανή σύσκεψη για την οικονομία.
Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως στη σύσκεψη συμμετέχουν όσοι υπουργοί έχουν εκκρεμότητες με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσοι θα πρέπει να εισηγηθούν περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους για το 2011.
Ο χειρισμός της σύσκεψης έχει προκαλέσει ήδη τριβές, καθώς ενώ επρόκειτο για μια τυπική κυβερνητική σύσκεψη για τον προϋπολογισμό, δόθηκε χαρακτήρας επείγοντος και με λανθασμένες διαρροές για τη σύνθεσή της και το αντικείμενο της, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά σχόλια για την αναγκαιότητά της μία μέρα πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Σενάρια που κυκλοφόρησαν πως από τη σύσκεψη θα προκύψουν και νέα μέτρα διαψεύδονται κατηγορηματικά.
Επίσης, προκειμένου να μην φανεί ότι στη σύσκεψη θα αποφασιστούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στη σύσκεψη δεν κλήθηκε ο κ. Ραγκούσης που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: