Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στο 1,8% η διαφορά!

Αμνησία Παπανδρέου


Ο κ. Παπανδρέου είχε, προεκλογικά, υπονοήσει οτι εάν η πολιτική που ασκεί αποδοκιμαστεί απο τον ελληνικό λαό  τότε είναι θα ήταν υποχρεωμένος να οδηγήσει τον τόπο σε πρόωρες εκλογές.

Όπως αποδεικνύεται απο την ανάλυση των αποτελεσμάτων η διαφορά δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τις 2 ποσοστιαίες μονάδες και σίγουρα αυτό υποδηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία της πολιτικής Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπανδρέου προσποιούμενος τον υπέρ- πατριώτη και σωτήρα της χώρας (αφού είχε μιλήσει για μη πατριώτες) προτίμησε μια διαφορετική- εντελώς πρωτότυπη- ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. 
Είναι πασίδηλο οτι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είναι πλέον μια ακυρωμένη, στην πράξη, Κυβέρνηση απο τον Ελληνικό λαό αφού η διαφορά διαμορφώθηκε όπως κατέγραψε η “Puplic Issue” και μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο 2% 
Γιατί οι πολίτες αποφάσισαν να  απορρίψουν πανηγυρικά το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απειλώντας με ...πρόωρες εκλογές κάτι το οποίο δεν ήθελε στην συντριπτική του πλειοψηφία(81%) του εκλογικού σώματος.
Αλλά και η ξαφνική πρωτοβουλία-παρέμβαση  αργά χθες το απόγευμα απο τον Υπουργό Εσωτερικών να μην υπάρχουν χρωματικές διατάξεις στον (τηλεοπτικό) χάρτη της Ελλάδας καταδεικνύει τον βαθύ προβληματισμό στο Κυβερνητικό στρατόπεδο.
Κορυφαία Κυβερνητικά στελέχη που συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό λίγο πριν την εκφώνηση της ανακοίνωσης απο τον ίδιο στο Μέγαρο Μαξίμου του επεσήμαναν σε κάθε τόνο οτι δεν θα ήταν φρόνιμο σε αυτή την φάση να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.
Ο κ. Παπανδρέου αγνοώντας το γεγονός οτι μετά τις χθεσινές εξελίξεις θα έχει σημαντικό πρόβλημα ακόμα και στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης του(μέτρα, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ), ανέλαβε πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη για το μέλλον του τόπου.
Τη προσεχή Τετάρτη η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη ένεκα της μεγάλης στέρησης εσόδων να ανακοινώσει νέα μέτρα ακόμα και με την μορφή ... παροχών όπως συνηθίζει να πράττει εσχάτως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. 
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες επενδύσεις με οδυνηρά αποτελέσματα για την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: