Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πήρε το μήνυμα;

Το αποτέλεσμα αποτελεί αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και με μια πρώτη ανάγνωση του ίδιου του Πρωθυπουργού
Ταυτόχρονα όμως, δεν είναι τέτοιο ώστε να δικαιολογεί θριαμβολογίες εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. 
Ασφαλώς αυτή την ώρα κρίνεται η Κυβέρνηση και η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και με βάση τις δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και των κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι έθεσαν το δίλημμα, το αποτέλεσμα δεν παρέχει στην Κυβέρνηση τη συναίνεση της κοινωνίας, ώστε να προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων.  
Ταυτόχρονα όμως, και παρά το γεγονός ότι ο κύριος Σγουρός πέρασε πρώτος στον...
δεύτερο γύρο, η Κυβέρνηση έχει πλέον απέναντί της ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ανεξάρτητα πόσο συνεπής θα φανεί ο Πρωθυπουργός ως προς τον πήχη που έβαλε, είναι σαφές ότι η επόμενη ημέρα γίνεται ακόμα δυσκολότερη για την Κυβέρνηση σε σχέση με τον χαρακτήρα που η ίδια έδωσε στις εκλογές.
Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός καλείται πλέον σε καθημερινή βάση να εξηγεί κάθε του βήμα, ενώ την ίδια στιγμή πάλι με δική του ευθύνη καλείται να συντάξει προϋπολογισμό μεσούσης- εξ αντικειμένου- μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.  
Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, μιας και οι πιέσεις που θα ασκηθούν το επόμενο διάστημα δεν θα επιτρέψουν στον Γιώργο Παπανδρέου να κυβερνήσει. 
Ο δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο διακύβευμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: