Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η μνήμη… ηττήθηκε από τον Γιώργο

Κάτι ξέχασε ο Πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή. Και αυτό ήταν το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του-κανείς δεν του το ζήτησε- ότι αν δεν κερδίσει στις εκλογές η Ελλάδα θα πάει σε εκλογές
Που το είπε; 
Μα στον δημοσιογράφο του «PANORAMA», Pino Buongiorno, στον οποίο είπε ξεκάθαρα ότι: « Se non vinco, Grecia al voto».
Η μνήμη του Πρωθυπουργού θυμίζει τις υποσχέσεις που έδινε ο κινηματογραφικός κλώνος του, βουλευτής Καλοχαιρέτας
Ίσως παρασυρόμενος, μιας και μιλούσε σ’ έναν δημοσιογράφο που στα ελληνικά το όνομά του σημαίνει ...
«Καλημέρα».
Τέλος πάντων, ο Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε να μας στείλει στις κάλπες, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν ξεχνά… τις υποσχέσεις του. 
Απλώς, επισημαίνουν, δεν έχασε γι’ αυτό και δεν προσέφυγε στις κάλπες, προκειμένου να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.
Ένας άλλος Ιταλός είχε πει: «Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύετε», και στην προκειμένη περίπτωση ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι είναι έτσι, γιατί έτσι πιστεύει. Ελάχιστη σημασία έχει τι πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι που είδαν το ΠΑΣΟΚ να χάνει κάπου εννέα ποσοστιαίες μονάδες της δύναμής του, και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συγκέντρωσαν ποσοστά πάνω από 50% κατά των μέτρων του Μνημονίου.
Την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός θα αποφύγει να θέσει το δίλημμα του πρώτου γύρου. Πρώτον: 
Γιατί τα ιταλικά περιοδικά κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, έστω και με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, και δεύτερον: Γιατί αν χάσει την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη μαζί με 6-7 Περιφέρειες, θα είναι λιγάκι δύσκολο να το… παίξει Πιραντέλο
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: