Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Και όμως, το μνημόνιο πέτυχε...!


Οι συκοφαντίες κατά τις κυβέρνησης και των ειδικών οικονομολόγων παραθυράτων δημοσιογράφων και εκδοτών, δεν λένε να σταματήσουν. 
Ο κάθε άσχετος προσπαθεί να πείσει τον λαό πως το Μνημόνιο απέτυχε!
Ο κάθε άσχετος ασχολείται με τα κοινά και έχει άποψη... 
Αν είναι δυνατόν!
Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει βρεθεί άγνωστος αριθμός (κυρίως ιστολογίων και οικονομολόγων του εξωτερικού) που προσπαθούν να σπιλώσουν το μεγάλο πολιτικο-οικονομικό έργο του Γιώργου Παπανδρέου, το μνημόνιο...!
Μια χαρά πάει το μνημόνιο Α και το επικυρωμένο Β που οσονούπω θα γίνει επικυρωμένο Γ, απλά:

- έχουμε μια μικρή υστέρηση στα έσοδα… αν πάνε όπως θέλουν μόνο 2 δις
- μια μικρή αστοχία στον πληθωρισμό… 4 μονάδες
- λίγο μεγαλύτερη ανεργία… μερικές εκαντοντάδες χιλιάδες περισσότεροι
- λίγο μεγαλύτερο το κόστος δανεισμού… σήμερα είναι στις 9 μονάδες βάσης
- έχουμε και μια υφεσούλα, τοσοδούλα, με το συμπάθειο (όποιος σκέφτηκε πρόστυχα να το πάρει πίσω...)
- μας λένε ότι παρόλο το μνημόνιο και απογραφή και… πρόσθεση ίσως το χρέος ανέβει λίγο… 7 μοναδούλες
Ε, τι άλλο να κάνει ο κύριος Παπακωνσταντίνου και ο κύριος Πρωθυπουργός σε 11 μήνες;
Εδώ ο άνθρωπος θυσιάστηκε και ορίστε έχει πρώτη φορά κάτσει 5 συνεχόμενες ημέρες στην Αθήνα…!!! Το διανοείστε αχάριστοι Έλληνες, παλιο-πόπολο του κερατά;
Αλλά δεν ανησυχώ. Και Υπουργείο fitness έχουμε και ένα άλλο για τα ψάρια και τηλεόρασης και συνταξιούχων αποσχόλησης στη γεωργία, αλλά πάνω από όλα ξανά φεύγει. Τι άλλο να κάνει βρε παιδιά; Σιχάθηκε την αχαριστία μας και φεύγει για να μην μας πει καμιά βαριά κουβέντα ή για να μην αναγκαστεί να μας αρχίσει στις... γρήγορες (είναι και γυμνασμένος, μην το ξεχνάμε, μην το ξεχνάμε...)

Μαινόμενος ο Λιάνης: Δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο!
Θα φύγω από την πολιτική για να μπορώ να κυκλοφορήσω στον δρόμο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας αγανακτισμένος πολίτης πάνω στην οργή του!
Εάν περάσει το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα παραιτηθώ από βουλευτής!
Δεν μ’ απασχολεί κανένα μνημόνιο. Δεν δέχομαι ότι η χώρα μου δε μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της επειδή δεν θέλουν οι ξένοι να το κάνει!
Εάν παραχωρηθούν ή κλείσουν μονάδες της ΔΕΗ θα γίνει Αρμαγέδων.
Απαράδεκτο να διευρύνεται η κυβέρνηση σε περίοδο λιτότητας.
Ως αντιπολίτευση είχαμε καταθέσει επερώτηση στη βουλή για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπογεγραμμένη από 100 βουλευτές που ζητούσαμε να δοθεί επίδομα σε κάθε κάτοικο της μεθορίου. Τώρα όχι μόνο δεν δίνουμε επίδομα, τους παίρνουμε κι’ όλας τα λεφτά!
Αυτά και άλλα είπε ο Γιώργος Λιάνης στον αέρα. Στην ερώτηση της Κάτιας Μακρή “γιατί τα λέει στην τηλεόραση και όχι στον Παπακωνσταντίνου”, ο Λιάνης μειδίασε με νόημα και πίκρα.
Ζούμε μικρούς εμφυλίους παντού, την ώρα που χρειάζόμαστε ενότητα. Αυτή ήταν η φράση που κρατάμε. Εμπεριέχει την λύση του προβλήματος...
Παράτησέ τα Γιώργο μου και γύρισε στον τόπο σου να παίζεις τάβλι και να σε καμαρώνει πίνοντας το τσαγάκι του εκείνος ο γκαλοπατζής...
Κωσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: