Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα και αύριο η Πρωτοβουλία Οικονομολόγων στη ΔΕΘ

Σε συνέντευξη Τύπου, που θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης, καλεί σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η «Πρωτοβουλία Οικονομολόγων - Πανεπιστημιακών για την άρνηση του χρέους και την έξοδο από το ευρώ»
Αντικείμενο της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση γύρω από την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, στην οποία θα αναφερθούν οι πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ Σπ. Μαρκέτος και Γ. Γρόλιος, ο οικονομολόγος - αναλυτής Δ. Καζάκης και ο δημοσιογράφος Λ. Βατικιώτης.
Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι για την αναστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας δεν αρκεί μόνο η απαλλαγή από το μνημόνιο, αλλά επιβάλλεται η άμεση απαλλαγή από το καταχρηστικό δημόσιο χρέος, καθώς και η έξοδος από το ευρώ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ...
χώρας. Προηγουμένως η Πρωτοβουλία θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του μνημονίου και τις προβλέψεις της επικαιροποίησής του, σύμφωνα με τα οποία:

● Μόνος σίγουρος δρόμος για την επίσημη πτώχευση της χώρας, και μάλιστα με τους χειρότερους δυνατούς όρους, είναι η συνεπής εφαρμογή του μνημονίου.

● Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αφού στην ουσία έχουν χαθεί τρία μηνιάτικα από το λαϊκό εισόδημα, ενώ για 6ο - 7ο συνεχή μήνα υπάρχει πτώση της κατανάλωσης πρωτοφανής για τα μετεμφυλιακά χρονικά.

● Η δραματική συρρίκνωση της οικονομίας οδηγεί σε δυναμική έξαρση του χρέους.

● Χάρη στο «μαγείρεμα» των στοιχείων, οι μειώσεις των ελλειμμάτων εμφανίζονται ως πολύ πιο σημαντικές απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα, ενώ η κυβέρνηση υποεκτιμά την αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Αύριο Κυριακή η Πρωτοβουλία, σε νέα δημόσια εκδήλωση, θα σχολιάσει τις επίσημες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: