Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΒΗΜΑτοδότης: «150 ευρώ με απόδειξη, 120 χωρίς απόδειξη»

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κάτι πρέπει να υπάρχει στο ενεργειακό πεδίο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου αφού η κυρία Μαρία Θεοχάρη εντόπισε χθες μαύρο χρήμα στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Η βουλευτής Καρδίτσας του ΠαΣοΚ εξιστορούσε την απίστευτη ιστορία σε συνεργάτη μου την ίδια ώρα που προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στον κ. Π. Γερουλάνο για να την καταγγείλει.
Η ιστορία έχει ως εξής: Πολιτικοί φίλοι της..κυρίας Θεοχάρη επισκέφθηκαν το Μουσείο και στην είσοδο ρώτησαν έναν ξεναγό για το κόστος της ξενάγησης: «150 ευρώ με απόδειξη, 120 χωρίς απόδειξη» απάντησε εκείνος αρχίζοντας αμέσως την ξενάγηση στις... ελληνικές παραδόσεις.
Δεν ξέρω αν οι Καρδιτσιώτες ζήτησαν απόδειξη, αλλά αμέσως μετά ενημέρωσαν τη βουλευτή.
Τι έχει να πει ο υπουργός Πολιτισμού;
Προφανώς ότι... ατονεί το «κίνημα των αποδείξεων».
***
Οι «Ανανεωτικοί» υπό τον κ. Φώτη Κουβέλη βρήκαν στέγη στον...
 5ο όροφο κτιρίου στην πλατεία Βικτωρίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο διαμέρισμα στο οποίο έχουν εγκατασταθεί «προσωρινά» ωσότου βρουν έναν μεγαλύτερο χώρο για να χωρέσουν τα οράματα του νέου κόμματος.
Δεν ξέρω πότε θα ιδρυθεί το νέο κόμμα, αλλά επισημαίνω ότι προς το παρόν τα νέα γραφεία δεν σηματοδοτούν την έξωση του κ. Κουβέλη από την Κουμουνδούρου, αφού το ιστορικό στέλεχος δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει το γραφείο του στον 7ο όροφο.
***
Οι διπλωμάτες αποφάσισαν να ακολουθήσουν... λιγότερο διπλωματικές μεθόδους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Μαθαίνω ότι οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουνίου μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να συναντηθούν με τον κ. Γ.Παπανδρέου. Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) έχει ζητήσει εδώ και μήνες συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Η συνάντηση δεν έχει γίνει και τώρα η Ελλάδα διακινδυνεύει να γίνει η πρώτη χώρα που οι διπλωμάτες της βγαίνουν στους δρόμους (προτού βγουν από το διπλωματικό σώμα, διότι οι ικανότεροι δρομολογούν ήδη την αποχώρησή τους). Ως γνωστόν το θέμα που «καίει» το διπλωματικό σώμα είναι η εξοντωτική φορολόγηση της αποζημίωσης όσων υπηρετούν στην αλλοδαπή (φορολόγηση η οποία καθιστά αδύνατη τη διαμονή στην αλλοδαπή!).
***
Πυκνώνουν τα μεσημεριανά τραπέζια της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Πληροφοριοδότης μου εντόπισε χθες το μεσημέρι την Ντόρα στο κέντρο μεγάλου τραπεζιού με δέκα συνδαιτυμόνες (όλοι άγνωστοι) στο εστιατόριο «Ουζάδικο» του Κολωνακίου.
Μου λένε ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική.
Μάλιστα τον τελευταίο καιρό η κυρία Μπακογιάννη έχει εμφανιστεί ως «κυνηγός ταλέντων» σε πολλές ανάλογες συνάξεις σε εστιατόρια, από το κέντρο της Αθήνας ως τη Γλυφάδα.
***
Ο κ. Α. Λοβέρδος (στο σκίτσο) απαιτεί γενική επιστράτευση των υπουργών και των στελεχών του ΠαΣοΚ για την υποστήριξη των αλλαγών στο Ασφαλιστικό και στο φορολογικό και δεν συγχωρεί την παραμικρή διαφοροποίηση.
Για παράδειγμα η κυρία Κατερίνα Μπατζελή έκανε χθες το... λάθος να δηλώσει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι έγιναν επικοινωνιακά λάθη με το μνημόνιο με αποτέλεσμα να δεχθεί λίγη ώρα μετά τηλεφώνημα από τον υπουργό Απασχόλησης.
Ο Ανδρέας τής υπενθύμισε ότι δεν την υπονόμευσε όταν εκείνη είχε το πρόβλημα με τους αγρότες και η Κατερίνα αναγκάστηκε να σηκώσει λευκή σημαία. «Χαλάρωσε, είμαστε μαζί σου» λέγεται ότι τον διαβεβαίωσε.
Αρκεί, βέβαια, να το πει και στους αγρότες.
***
Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού δεν αφήνει τον κ. Κ. Καρτάλη να κοιμηθεί. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ανησυχεί μήπως έχουμε τα ίδια στις πετρελαιοπηγές στα ανοιχτά της Θάσου (που παράγουν 3.000 βαρέλια την ημέρα) και ζήτησε να μάθει από την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί. Ελπίζεται οι απαντήσεις να είναι καθησυχαστικές.
***
Χθες στο εστιατόριο «Στροφιλιά» των Βρυξελλών η κυρία Μαρία Δαμανάκη οργάνωσε ελληνικό team για την παρακολούθηση του παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδος με την Αργεντινή.
Με κομμένη την ανάσα (και αρκετά επιφωνήματα) παρακολουθούσαν οι ευρωβουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Γ. Σταυρακάκης και Κρ. Αρσένης, η κυρία Συλβάνα Ράπτη και ο γερμανός κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων κ. Γ. Χατζημαρκάκης. Στην ίδια παρέα ήταν 30 δήμαρχοι του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών που ήταν καλεσμένοι του κ. Σταυρακάκη στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: