Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Αυτη θα μπορούσε να είναι η "απάντηση" ενος απλού πολίτη για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΕΒ και τους πολιτικούς.
Αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για τον πολιτικό κόσμο και την αναγόρευση της επιχειρηματικής τάξης ως της μόνης διεξόδου από την κρίση.
Οι πολιτικοί πέρασαν στην αντεπίθεση και είναι εκπληκτική η διαπίστωση ότι απο τις λιγες φορές που βρήκαν κοινό τόπο συμφωνώντας ΟΛΟΙ.Αποδυκνείοντας ότι η η "ομόνοια" που ζητούν απο τον λαό αναφέρεται μόνο σε συντεχνίες.
Γιατί αυτό έχουν καταντήσει απο εκπρόσωποι του λαού που θα έπρεπε να κοιτούν το συμφέρον του συνόλου ενας τύπος συνεταιρισμού όπου διαφωνούν στα πάντα και ομονοούν μόνο όταν πρόκειται για τα "συντεχνιακά" τους ...συμφέροντα.
Δεν τους ενοχλεί η κριτική απο τον ΑΝΩΝΥΜΟ πολίτη γιατί δεν τον υπολογίζουν.
Δεν τους ενοχλεί η κριτική απο τους μεγαλοδημοσιογράφους γιατί ξέρουν ότι θα τον....σωπάσουν.
Τους ενόχλησε η κριτική του κατεστημένου γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι έχουν φτάσει την χώρα σε σημείο που μπορεί να απειληθεί η εξουσία τους, το στενό κομματικό και "συντεχνιακό" τους συμφέρον.
Τον κίνδυνο ισοπέδωσης του πολιτικού συστήματος υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
"Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο" ήταν η σκληρή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ.
Για ανοίκειες και αήθεις επιθέσεις κατά του κύρους της Βουλής και της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας. "Ξετσίπωτες παρεμβάσεις από επιχειρηματίες" κατήγγειλε η γ.γ. του ΚΚΕ ενώ για "απύθμενο θράσος" μίλησε ο Καρατζαφέρης.
"Στην Ελλάδα γεννήθηκε ο Σωτήρας" ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
"Το πολικό σύστημα κινδυνεύει από απογόνους μαυραγοριτών που κάνουν τους επιχειρηματίες", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου.
Πύρ ομαδόν λοιπόν κατα ΠΟΙΩΝ;
Κατα αυτών με τους οποίους οι πολιτικοί διαπλέκονται.
Ενατίον αυτών που μαζί υπερκοστολόγησαν τα δημόσια και Ολυμπιακά έργα,που ψήφισαν νόμους για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα και κυρίως τα κέρδη τους.
Η Ελλάδα έχει καταντήσει το θέατρο του παραλόγου.
Ενα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε και την χώρα και πνέοντας τα λοίσθια προσπαθεί να εμφανιστεί ως άσπιλη και αμόλυντη παρθένα.
Το μόνο που καταφέρνουν αμφότεροι προσπαθώντας να "δείξουν" ο ένας τον άλλο είναι να προκαλούν το γέλιο αλλά και την οργή του λαού που πλέον δεν τρώει κουτόχορτο.
Απλά να θυμίσουμε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Το πρώτο είναι οι δηλώσεις Χυτήρη στην κυβέρνηση Ανδρέα αναφερόμενος στους "συντρόφους" του που είχαν αρχίσει το πλιάτσικο."Πολλούς απο εμάς" έλεγε "αν δεν ηταν ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας".
Σαν να μοιάζει με την δήλωση Καστανίδη δεν νομίζετε;.
Και ενα ποιό πρόσφατο με την υπόθεση Παυλίδη και του "εφοπλιστή" Μανούσου.
Ο κ.Μανούσος όπως είναι γνωστό ήταν μέλος της ΝΔ.
Τα όσα επακολούθησαν με τις αγωγές και την διαγραφή Παυλίδη που πήρε 100.000 ευρώ για την προίκα της κόρης του επίσης γνωστά.
Κανένας όμως δεν εξήγησε ποτέ πως ένας απλός δάσκαλος έγινε μέσα σε μια δεκαετία γ.γ του Υπουργείου Παιδείας και ακολούθως εφοπλιστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: