Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οι σκράπες, οι κανονικοί άνθρωποι κι οι άλλοι…

Παράγουμε 100, χρωστάμε 400, δανειζόμαστε 100 πως θα ξεχρεώσουμε όταν θα πρέπει να δώσουμε άλλα 100 σε τόκους; 

Τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου μάθημα, όμως απ ότι βλέπω ούτε πολλών άλλων, όπως πχ…των κυβερνώντων. 
Όπως μου λένε επιστήμονες των αριθμών, με το απλό αυτό παράδειγμα, ακόμη και οι σκράπες των θρανίων, αντιλαμβάνονται ότι  τα «σωτήρια» μέτρα θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη…χρεοκοπία! 
Όταν τους λέω, γιατί δεν το φωνάζουν δυνατά και το συζητάνε με τον καφέ στο χέρι, μου λένε ότι δεν είναι δική τους δουλειά, αλλά των πολιτικών που τα έκαναν σκ…
Όμως, ούτε οι πολιτικοί δείχνουν πρόθυμοι να μας ...
ξεστραβώσουν με τη μέθοδο των τριών. Μπορεί να είναι εκπαιδευμένοι και…προορισμένοι για ένα μόνο πράγμα. Να καταλαμβάνουν καρέκλες και να μην δημιουργούν αμφιβολίες περί των ικανοτήτων τους σε όλα τα θέματα, ακόμη και σ αυτά που δεν γνωρίζουν (βλ χθεσινή συνέντευξη υπουργού εργασίας, στην οποία απαντούσε μόνο ο υφυπουργός εργασίας και παλιός συνδικαλιστής)
Θα μου πεις, μήπως οι πολίτες είμαστε μαθημένοι στις αριθμητικές πράξεις και στην κοινή λογική;
Δεν ελπίζουμε μέχρι τέλους ότι θα σωθούμε στο παρά πέντε από κάποιους σούπερμαν;
Η αντίληψη αυτή (ή η υποσυνείδητη ελπίδα) ενδέχεται να πηγάζει από το γεγονός ότι οι περισσότεροι που σκέπτονται για μας, δεν μοιάζουν με…κανονικούς ανθρώπους.
Οι προβεβλημένοι είναι και προφυλαγμένοι σε ισχυρά συμβόλαια, οι αιρετοί έχουν κάνει τα κουμάντα τους για μια ώρα δύσκολη, οι «αυλές» έπιασαν τα πόστα και γενικά για τους λίγους και τυχερούς «πέρα βρέχει…» 
Έτσι αρχίζω και ψυλλιάζομαι ότι είναι αμέτρητοι αυτοί που ξέρουν την αλήθεια αλλά δεν την λένε, όπως επίσης ότι άλλοι τόσοι θέλουν τη χρεοκοπία για δουλειές με φθηνότερο κόστος. 
Όμως μπορεί και να λέω αρλούμπες, όπως ακριβώς αυτοί που θέλουν να με σώσουν.  
Γι αυτό – αναπόφευκτα – περιμένω κάποιον παλιό αρχηγό να κάνει καινούριο κόμμα με μαγικές λύσεις, ώστε να αναθαρρέψω και να ελπίσω για μια Ελλάδα καλύτερη, διότι «αξίζω μια καλύτερη Ελλάδα» και θα «πάμε μαζί» με εμένα τον «πολίτη πρώτα» και τον πολιτικό ξοπίσω μου…
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: