Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το σημερινό "ΟΧΙ στα μέτρα" από τη Νέα Δημοκρατία...

...αφορά το μέλλον και όχι το παρόν!

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, και η υιοθέτηση ενός επώδυνου για τον Ελληνικό λαό, πακέτου οικονομικών μέτρων αποτελεί, ταυτόχρονα και μία ομολογία πλήρους αδυναμίας του πολιτικού μας συστήματος να διαχειρισθεί έως σήμερα τις τύχες της χώρας.

Για την εξέλιξη αυτή σαφώς τη μεγαλύτερη ευθύνη  έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ενώ μερίδιο ευθύνης ανήκει και στα κόμματα της αριστεράς, τα οποία στο όνομα της προάσπισης των συμφερόντων του λαού, ουσιαστικά εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών που είχε ανάγκη ο τόπος.
Το ζητούμενο όμως σήμερα για όλο το πολιτικό σύστημα, είναι να δώσει στους πολίτες και την αίσθηση ότι υπάρχει ελπίδα. 
Σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να παίξει η ΝΔ ως......κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να γίνει το «καταφύγιο ελπίδας» των πολιτών. 
Γι΄ αυτό το λόγο, κατά τη γνώμη μου,  στη ΒΟΥΛΗ, προτίθεται  σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς να πει «ΟΧΙ στα μέτρα», διαβεβαιώνοντας βέβαια παράλληλα τους δανειστές μας ότι θα τιμήσει τις συμφωνίες που θα υπογραφούν.
Με τον τρόπο αυτό, ανεξάρτητα από τις φωνές στο εσωτερικό της, οι οποίες θέλουν το ΝΑΙ και απηχούν πραγματικά τη γνώμη ενός τμήματος της «μεσομεγαλοαστικής» τάξης,  στέκεται ως μεγάλο λαϊκό κόμμα δίπλα στις κοινωνικές εκείνες ομάδες που εκφράζουν την πλειοψηφία των πολιτών.
 Η ΝΔ ενεργώντας  μάλιστα έτσι σήμερα, ενεργεί, όχι με όρους πολιτικού συμφέροντος, αλλά με όρους εθνικούς. 
Διότι είναι εθνική επιταγή για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσφέρει μια διέξοδο στους πολίτες, προβάλλοντας ένα άλλο εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση.
Διαφορετικά θα εμπεδωθεί  στη συνείδηση του λαού  η αντίληψη  εκείνη που θέλει,  τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να συμβαδίζουν απολύτως  και κανένα να μην αποτελεί τη λύση, αλλά από κοινού να αποτελούν το πρόβλημα.
Μια τέτοια κατάσταση θα αποτελέσει θρυαλλίδα για το πολιτικό σύστημα  με ανεξέλεγκτες πιθανώς συνέπειες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν τους πολίτες σε επιλογές που θα περικλείουν  «επίδοξους σωτήρες» και «λαϊκούς ήρωες» κάθε μορφής.
Για να ολοκληρωθεί όμως η πολιτική κίνηση που περικλείει  το «ΟΧΙ στα μέτρα», πρέπει να συνοδευθεί με κινήσεις αυτοκάθαρσης της ΝΔ, αποκήρυξης μέρους του πρόσφατου  κυβερνητικού παρελθόντος το οποίο έχει  και αυτό ευθύνη για την σημερινή κατάσταση και προώθηση ταυτόχρονα  ενός  προγράμματος με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής.
Οφείλει βέβαια η ΝΔ όπως και παλαιότερα έχω τονίσει να δημιουργήσει εκείνες τις δομές και να προωθήσει εκείνα τα πρόσωπα που θα τις επιτρέψουν να έχει πλήρη επαφή με την κοινωνία, ώστε να μπορεί να αφουγκράζεται τους καημούς και τις ελπίδες της.
Συμπερασματικά λοιπόν, το «ΟΧΙ στα μέτρα» από τη ΝΔ είναι απαραίτητο σήμερα και παρά την αντίρρηση που διατυπώνει σ΄ αυτήν την επιλογή ένα τμήμα της βάσης της, είναι «επιλογή ελπίδας» για τόπο και προσφέρει τα μέγιστα στη σταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος.
http://www.efsimopoulos.gr/?p=501

Δεν υπάρχουν σχόλια: