Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Δικαιούμαι να κρατήσω την έδρα μου!

Αποφασισμένη να κρατήσει την έδρα της εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι έχει δώσει αγώνες στη Βουλή και δικαιούται να είναι μέλος της.
Ασκησε σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση της ΝΔ στη Βουλή, λέγοντας πως είναι λάθος να εμφανίζεσαι ως ένα σοβαρό και υπεύθυνο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και την ίδια στιγμή να μην υπερψηφίζεις τα μέτρα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, εάν και εφόσον υπάρξουν σοβαρές ανάγκες και συνθήκες.
Σε ερώτηση, πάντως, εάν ...
...τώρα υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, απάντησε αρνητικά.
Επίσης, είπε ότι η θετική ψήφος της για τα μέτρα ήταν καθαρά θέμα συνείδησης, ενώ ερωτηθείσα εάν είχε συνομιλίες με συναδέλφους της που ήθελαν επίσης να ψηφίσουν «ναι», απάντησε ότι δεν ήθελε να δοθεί εικόνα διάλυσης της ΝΔ. «Δεν δημιουργώ κανένα πρόβλημα. Ψήφισα κατά συνείδηση» είπε.
Όσο για το έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή και εάν η ΝΔ έκρυψε στοιχεία, απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και δεν το πιστεύει.
Ερωτηθείσα γιατί δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως με 151 βουλευτές, εάν έλεγε δημόσια αυτά που έλεγε κατ' ιδίαν, θα έπεφτε η κυβέρνηση.
Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής άσκησε δριμύτατη κριτική για το γεγονός ότι δεν συνεκλήθη η ΚΟ της ΝΔ πριν από την ψηφηφορία της Πέμπτης, ενώ είπε ότι ούτε μια φορά το τελευταίο εξάμηνο δεν έχουν κληθεί βουλευτές να πουν τη γνώμη τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: