Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: είρων και κυνικός τώρα!

Προσέξτε, παρακαλώ, τα λόγια του Πρωθυπουργού της συμφοράς στο videoη ομιλία αυτή έχει ιστορική σημασία για το μέλλον τούτης της δύσμοιρης χώρας. 
Προσέξτε επίσης και την άρθρωση του άνδρα: δεν είναι η συνηθισμένη. 
Κάτι δεν μου πάει καλά. 
Λέτε;
«Δεν είναι απλώς επιτήρηση, είναι μία μορφή κηδεμονίας, για να το πούμε πολύ απλά και με ειλικρίνεια. 
Δεν είναι καθόλου ευχάριστο. 
Και μάλιστα, εχθές είδα σε μια διαδήλωση αφίσες "Έξω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"
Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω και από κάτω "Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Απλώς, δεν θα φύγουν με πέτρες και δεν θα φύγουν με βία. 
Θα φύγουν, όταν εμείς θα έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς θα έχουμε ανορθώσει ξανά την κοινωνία μας, όταν εμείς θα έχουμε ζήσει αυτή την επιτυχία.»
Ole, Ole! 
Αποκτήσαμε επιτέλους τον κηδεμόνα μας!
Σαν χώρα απροσάρμοστων με διαχρονικά διεφθαρμένες και ανίκανες κυβερνήσεις που μας έφτασαν στη σημερινή εξαθλίωση, χρειαζόμασταν τον......κηδεμόνα μας! 
Και τον βρήκαμε επιτέλους! 
Το ΔουΝουΤου είν’ εδώ ενωμένο με το Τζέφρυ, δυνατό! 
Και προσέξτε τη διαβεβαίωση από το στόμα του λύκου: «δεν θα φύγουν με πέτρες και δεν θα φύγουν με βία»
Όπως κάθε Χούντα, ήρθαν για να μείνουν οι άνθρωποι! 
Θα φύγουν μόνο όταν εμείς, δηλαδή οι κηδεμόνες μας, έχουν βάλει «τάξη» στην οικονομία μας! 
Μια «τάξη» που μόνο οι κηδεμόνες θ’ αποφασίσουν και θα επιβάλλουν. 
Ρε κοίτα πώς μας αγαπάνε! 
Άδικα δηλαδή υποφέραμε από το σύνδρομο απόρριψης!
Αυτό θα πει να έχεις κηδεμόνα, εσύ που δυσανασχετείς και βγάζεις ανεπίτρεπτες αφίσες.
Φρόνιμα! 
Μ’ ακούς;

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο άκουσμα αυτών των προκλητικών δηλώσεων το κοινό της Κρεμαστής καταχειροκρότησε τον Τζέφρυ που μας έφερε κηδεμόνα!
Θα μου πεις αν δεν ήταν ο ελληνικός λαός αποχαυνωμένος από το πολύ κουτόχορτο που τον έχουν ταΐσει οι διεφθαρμένες και άχρηστες κυβερνήσεις του διαχρονικά θα είχαμε φτάσει σ’ αυτή την εξαθλίωση;
Αντί ν’ αρπάξουν την ευκαιρία οι Κρεμαστινοί και να του βροντοφωνάξουν: "Πρόσεξε μήπως εσύ φύγεις με πέτρες και με βία", εκδήλωσαν, σαν γνήσιοι ραγιάδες καρπαζοεισπράχτορες, τη λατρεία τους σε αυτόν που τους ταπείνωσε και τους εξευτέλισε. 
Ωιμέ!

Πάντως το ότι επέλεξε να κάνει το χαιρετισμό του αυτό από την Κρεμαστή Ρόδου (δείτε εδώ) μπορεί να έχει αλληγορική σημασία με προβολή στο μέλλον.
Είπαμε ο διάβολος έχει χιούμορ!
«Και εμείς ζητήσαμε, αυτός ο μηχανισμός να ενεργοποιηθεί, για να μπορέσουμε να έχουμε την ηρεμία και την ασφάλεια για να μπούμε πια στο έργο, στο έργο των αλλαγών, των μεγάλων αλλαγών που έχει υποσχεθεί αυτό το Κίνημα, και να μην ασχολούμαστε κάθε μέρα με το αν ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν τα spreads, διότι ο τόπος αυτός έχει πολλά που πρέπει να αλλάξουν.»
Ήθελε «ηρεμία και ασφάλεια» ο Γιωργάκης για να μπει στο έργο.
Ομολογεί, δηλαδή, κάτι που εμείς είχαμε διαπιστώσει εδώ και μήνες, ότι δεν έχει μπει ακόμη στο έργο!
Χρειαζόταν κηδεμόνα για να μπει στο έργο και να κάνει τις μεγάλες αλλαγές (σφαγές) που δεν είχε υποσχεθεί το Σοσιαλιστικό Κούνημα!
Βρε τι μας βρήκε, αμάν αμάν!
Μας προετοίμασε όμως ψυχολογικά με μια ιστοριούλα από τη Σουηδία, ότι στις αλλαγές αυτές, που μας είχε τάχα υποσχεθεί το Κούνημα, δεν μας πέφτει λόγος!

Μια φορά κι έναν καιρό, «Όταν βρέθηκε η Σουηδία σε παρόμοια θέση, για μια άλλη κρίση, τραπεζική, και αυτοί αναγκάστηκαν να πάρουν πολύ σκληρά μέτρα και να τους δώσουν οι πιστωτές ένα είδος δανείου με επιτήρηση.
Και άρχισε να καλυτερεύει η οικονομία. 

Και έβαλε λεφτά στα νηπιαγωγεία. 
Και τον ρώτησαν οι πιστωτές: "γιατί έβαλες λεφτά στα νηπιαγωγεία;"  
Λέει: "διότι τα νηπιαγωγεία είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά, για τα πρώτα τους χρόνια". "Ναι", λένε οι πιστωτές, "εμάς, δεν μας ρωτήσατε όμως".
Τους είπε τότε: "γιατί να σας ρωτήσω; Ο Πρωθυπουργός της χώρας, να ρωτήσει εσάς, τους πιστωτές;" Και του απάντησαν: "θα ρωτήσετε, διότι εμείς δίνουμε τα λεφτά". Εκεί έχουμε φτάσει, δυστυχώς, να πρέπει να ακούμε τους πιστωτές τους δικούς μας.»
Καταλάβατε παίδες Ελλήνων, κυρίως εσείς που στη δημοσκόπηση της in.gr λέτε "ΝΑΙ" στο ΔΝΤ σε ποσοστό 54%; 
Από δω και στο εξής, μούγκα!
«Δεν μπορεί να βγαίνουν μελέτες, όπως αυτή από ένα μεγάλο κέντρο ερευνών της Αμερικής, το λεγόμενο «BROOKING INSTITUTE», που λέει το εξής για την Ελλάδα: ότι εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά στη χώρα μας, ξέρετε πόσα μπορούμε θεωρητικώς να κερδίσουμε; Με τη διαφθορά, χάνουμε 8% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, 20 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τη διαφθορά, 20 δισεκατομμύρια ευρώ!»
Και ποιος φταίει για τη διαφθορά, κύριε Τζέφρυ;
Μήπως η διαφθορά είναι γέννημα-θρέμμα της κυβέρνησης της ΝΔ και παρουσιάστηκε στη χώρα μας τα τελευταία 6 χρόνια;
Μήπως το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τα 20 χρόνια της τελευταίας τριακονταετίας καταπολέμησε τη διαφθορά κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι, Τζέφρυ; 
Ποιοι διέφθειραν μέχρι και τις πέτρες σε τούτη τη χώρα; 
Ποιοι άλλοι από το σάπιο σύστημα της φαυλοδημοκρατίας που βρίσκεται στο απυρόβλητο; Θέλεις να σου θυμίσω κάτι που προσποιείσαι ότι ξεχνάς, Γιωργάκη, κάτι για τη διαφθορά που ζούσε και βασίλευε και όταν πρωθυπουργός ήταν ο μπαμπάς σου;
«Σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ (27-11-94) με τον τίτλο "Ιδιοφυΐες", ο αείμνηστος Μάριος Πλωρίτης έγραφε: "Χρειάζεται ασύγκριτη ιδιοφυΐα για να κατορθώνεις ώστε σ’ ένα κράτος με 160 χρόνων ζωή, ή έστω χαμοζωή, να μη λειτουργεί τίποτα και να κακουργούν οι πάντες, (δημόσιο και ιδιώτες), να μην προχωρεί τίποτα και να παραχωρούνται να πάντα (σε τρωκτικά, εργολάβους, κλπ.) να μην τιμωρείται κανείς ταγός που παρανομεί και να τιμωρούνται μόνο οι μωροί "νομοταγείς". (…) ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ, πραγματικά είμαστε οι Έλληνες. Και τόσο πολύ που η απεριόριστη ιδιοφυΐα μας να ισοδυναμεί με ανοησία, μωρία, αβελτηρία και γεννήτρα κάθε συμφοράς…»

Όμως ο Τζέφρυ βλέπει ενοχή μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση:
«Για να περιγράψω λίγο την κατάσταση με απλά λόγια, βρήκαμε μια χώρα υπερχρεωμένη, με τεράστια ελλείμματα, με τεράστιο χρέος και γι’ αυτά τα χρέη δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, δεν έφταιγε ο εργαζόμενος, δεν έφταιγε ο δημόσιος υπάλληλος, έφταιξε μια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, που δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να εξυπηρετεί ισχυρά συμφέροντα, πελατειακά συμφέροντα, να αφήνει την αδιαφάνεια και την διαφθορά να γιγαντώνονται.»

Ε, λοιπόν, Τζέφρυ, για να μη σε αποκαλέσουμε "συκοφάντη", βάλε όλους αυτούς που κυβέρνησαν την πενταετία Καραμανλή στη φυλακή.
Δίκασέ τους για εσχάτη προδοσία. Κατάσχεσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Αυτοί λες ότι φταίνε, και μόνον αυτοί, άρα αυτοί και μόνον αυτοί πρέπει να πληρώσουν, Τζέφρυ. Ο συνταξιούχος που δεν έκλεψε κανέναν και βρίσκεται στη δύση της ζωής του, μη έχοντας περιθώριο χρόνου για καλυτέρευση, γιατί να πληρώσει τα κλεμμένα τους, μεγάλε σοσιαλιστή της πλάκας;

Αν δεν το κάνεις αυτό, Τζέφρυ, θα παραμείνεις στην ιστορία ως ένας ηγεμονίσκος συκοφάντης, ένας επικίνδυνος για την εθνική συνοχή δημαγωγός, ένας ανεύθυνος πολιτικάντης, ένας αήθης καιροσκόπος, που χωρίς αναστολές και ενδοιασμούς υποδούλωσες τη χώρα σε ξένη μπότα.
Λοιπόν, για να μην καταγραφείς στην ιστορία με αυτούς τους μελανούς όρους, βάλε όλους τους επίορκους στη φυλακή για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σύστημα από τους διεφθαρμένους και να αλωνίζει μόνο το ενάρετο ΠΑΣΟΚ!
Α, ναι, να μην ξεχάσεις να καταργήσεις κι εκείνους τους νόμους που προστατεύουν τη διαφθορά στο άντρο της φαυλοδημοκρατίας, ήγουν τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και την ασυλία βουλευτών.
Μα καλά, ο κηδεμόνας ΔΝΤ δεν το έχει απαιτήσει αυτό ακόμη; 
Περίεργα πράγματα!
Μήπως θα λάβουν μέρος κι αυτοί στο καινούργιο τσιμπούσι που στήνεται;
"Θου Κύριε"!

http://seferou.blogspot.com/2010/04/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: