Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Οι " εργατικοί " θα φέρουν την Βρετανία σε παρόμοια θέση με εκείνη της Ελλάδος...

Με το παράδειγμα της Ελλάδας φοβερίζουν οι Συντηρητικοί τους Βρετανούς!

Ο σκιώδης υπουργός οικονομικών των Συντηρητικών, Τζορτζ Όσμπορν, υποστήριξε σε άρθρο του στη Ντέιλι Τέλεγκραφ, ότι η επανεκλογή των Εργατικών θα φέρει τη Βρετανία σε παρόμοια θέση με εκείνη της Ελλάδας...
Και πρόσθεσε: «Ο λαός της Ελλάδα γνωρίζει τι... συμβαίνει ότι ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του στη δυνατότητά σου να αποπληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Τους κοστίζει ένα πρόσθετο 2,5% στα επιτόκια που πληρώνουν για να δανειστούν».
Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς αποφυγή στους κύκλους του βρετανικού Κοινοβουλίου σε μια προφανή προσπάθεια των Συντηρητικών να οξύνουν το κλίμα εν όψει των επερχόμενων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο Ιούνιο.
Η κυβέρνηση Μπράουν έχει προσφύγει σε δανεισμό 178 δισεκατομμυρίων λιρών και προτίθεται να δανειστεί άλλα τόσα για το επόμενο οικονομικό έτος.
Ταυτόχρονα ο υπουργός των οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, προκαλώντας την ανησυχία των επενδυτών που δανείζουν στην κυβέρνηση αγοράζοντας ομόλογα.
Πέρα από την κινδυνολογία, το οικονομικό κλίμα είναι αρκετά δυσμενές ώστε δεν αποκλείεται μια νικηφόρα προέλαση στις επόμενες εκλογές να φέρει τους συντηρητικούς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αυτό στο οποίο ελπίζουν οι Συντηρητικοί του Κάμερον είναι ότι η εκλογική ήττα των Εργατικών θα αντιστρέψει τις εντυπώσεις και θα δώσει χρόνο για την επιβολή νέων και, κατά τους ίδιους, πιο αποτελεσματικών μέτρων.
.i-r

Δεν υπάρχουν σχόλια: