Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Για να γίνουμε Δανία του Νότου.

 Επιφυλάσσομαι να ασχοληθώ με τις τελευταίες δραματικές οικονομικές εξελίξεις που ακολούθησαν την όντως συγκροτημένη και αρκετά τολμηρή αλλά κυρίως διαπιστωτική ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στο Ζάππειο, χωρίς άμεσα μέτρα για τη συγκράτηση του κατήφορου της ελληνικής οικονομίας, αλλά και με παράδοση άνευ όρων στον στρατό κατοχής των προνομιούχων του ΟΛΠ.
Και αυτό γιατί η αναφορά μου στις παραβιάσεις του ποινικού κώδικα από τα αριστερά κόμματα μού εξασφάλισε το επίθετο του φασίστα. 
Δηλαδή, σύμφωνα με τη μεταπολιτευτική «προοδευτική» αντίληψη, η χωρίς κυρώσεις παραβίαση των νόμων είναι δημοκρατική κατάκτηση και τα θεσμικά όργανα οφείλουν να τη σέβονται. 
Συνεπώς κάθε επικριτής της είναι φασίστας και πρέπει να λιντσάρεται αν δεν φέρει το διακριτικό έμβλημα ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), ΣΥΡΙΖΑ ή Αναρχικός.
Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει το Σύνταγμα, το οποίο σε μια πραγματική δημοκρατία οφείλουν να σέβονται όλοι οι πολίτες και κατ΄ εξοχήν όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως ορκίστηκαν...
οι βουλευτές τους.
Το άρθρο 11 ορίζει: «Οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα».
Αυτό το «χωρίς όπλα» αποσιωπάται επιμελώς από όσους επικαλούνται το άρθρο αυτό, διότι βεβαίως συνιστά παραβίασή του το να κουβαλάς σακίδια με πέτρες, τούβλα, σιδηρογροθιές, βόμβες μολότοφ ή να κραδαίνεις κοντάρια ή σιδηρόβεργες.
Συνεπώς απολύτως νομότυπα και κατά το Σύνταγμα συλλαμβάνονται όλοι αυτοί οι καλοκουβαλητές και προσάγονται στα τμήματα προς έλεγχο. Γιατί μόνο ηλίθιοι ή συνένοχοι δικαιολογείται να ισχυρίζονται ότι το να κουβαλάς όλα αυτά τα όπλα (αφού καίνε, τραυματίζουν, καταστρέφουν και μπορούν να σκοτώσουν) δεν προδίδει εγκληματική πρόθεση.
Το ίδιο άρθρο 11 στην παράγραφο 2 προβλέπει ότι «στις δημόσιες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η Αστυνομία».
Αρα είναι ανεύθυνες οι κατά καιρούς εκτοξευόμενες κατηγορίες ότι η παριστάμενη Αστυνομία συνιστά πρόκληση για τους ειρηνικά διαδηλούντες και γι΄ αυτό τη φιλοδωρούν με τα κοσμητικά επίθετα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Αλήθεια, πώς θα αντιμετωπιζόταν η από μέρους αστυνομικών ανταπόδοση της φιλοφρονήσεως με το τρίπτυχο «αλήτες, τούβλα, πρεζόνια»;
Μη σπεύσετε να εξοργισθείτε, διότι ανάλογα εξοργιστικό και ποινικά κολάσιμο είναι και το υβρεολόγιο κατά των αστυνομικών.
Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και μια πολύ ουσιαστική πρόβλεψη, η οποία όμως έχει περιέλθει σε πλήρη αχρησία. Τονίζει ότι «οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευθούν με αιτιολογημένη απόφασητης αστυνομικής αρχής, γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρά διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει» . Και ο νόμος ορίζει στο άρθρο 189 του ποινικού κώδικα ότι όποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή εισβάλλει παράνομα σε ξένα ακίνητα κτίσματα (π.χ., όπως κατά καιρούς οι του ΠΑΜΕ ή ΣΥΡΙΖΑ) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Αυτά, όλως ενδεικτικά, επιβάλλει ρητά το Σύνταγμα και οι νόμοι και εκείνοι που διαμαρτύρονται επειδή επεμβαίνει η Αστυνομία για να αποτρέψει αυτές τις ποινικά κολάσιμες πράξεις είναι αυτοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, μολονότι ισχυρίζονται αναισχύντως το αντίθετο, βασιζόμενοι στην ανεπίτρεπτη άγνοια νόμου των πολλών και στην ποινικά κολάσιμη αδράνεια των αρμοδίων αρχών, η οποία έτσι διασφαλίζει την ατιμωρησία. 
Ολοι είδαμε και διαβάσαμε για τις χιλιάδες συλλήψεις και προσαγωγές κατά των κάθε φυλής ταραξιών στην Κοπεγχάγη που προσπάθησαν να μιμηθούν πρακτικές των ελλήνων ομοϊδεατών τους. Και φυσικά εκεί εφαρμόστηκε ο νόμος.
Μακάρι λοιπόν να γίνει και η Ελλάδα η Δανία του Νότου, όπως οραματίστηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Γιάννης Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: