Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Θα στηθούν 1.200 κάλπες, με στόχο τους 500.000 ψηφοφόρους


Οι τέσσερεις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από τις διαβουλεύσεις που είχαν με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, κ. Δ. Σιούφα, κατέληξαν και συνυπέγραψαν το πλαίσιο συμφωνίας , βάσει του οποίου οι εκλογές από τη βάση για την επιλογή του νέου αρχηγού, να γίνει από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος στις 6 Δεκεμβρίου.


Οι κατάλογοι των μελών θα δημιουργηθούν από μηδενική βάση, Δηλαδή, θα μπορεί να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης προσέλθει στις κάλπες, γίνει μέλος του κόμματος και καταβάλλει μια συμβολική συνδρομή των 2 ευρώ..

Η ψηφοφορία για λόγους ασφαλείας θα είναι ηλεκτρονική, ενώ θα στηθούν περίπου 1200 κάλπες ανά την Ελλάδα σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες πόλεις κλπ, με στόχο να ψηφίσουν τουλάχιστον 500.000 νεοδημοκράτες.

Αν από την πρώτη εβδομάδα (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, το 50% + μία ψήφο)δεν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων..


Το έκτακτο συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Νοεμβρίου, θα ψηφίσει δια βοής την αλλαγή του καταστατικού, ενώ ομιλητές θα είναι μόνο οι τέσσερεις υποψήφιοι και ο Κώστας Καραμανλής.

Το μνημόνιο συνεργασίας των τεσσάρων θα παρουσιαστεί στον Κ. Καραμανλή για την τυπική έγκριση, ώστε να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Το πλαίσιο της συμφωνίας θα παρουσιάσει αύριο στον απερχόμενο πρόεδρο ο ο Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και θα του ζητήσει να συμφωνήσει και τυπικά ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος. Δήλωσε: "Ήταν δική μου πρόταση", ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: "Είναι μια καθαρή λύση".


Δεν υπάρχουν σχόλια: