Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

«Πού θα βρείτε τα λεφτά;...δανεισμός...Περαστικά μας !


Το διακύβευμα των εκλογών είχε ξεκαθαριστεί με τον πιο απόλυτο τρόπο. Η οικονομία κλυδωνίζεται. Το αδηφάγο δημόσιο χρέος απειλεί να μας στείλει ... «αδιάβαστους».

Ο Κώστας Καραμανλής παραμερίζοντας κομματικά και προσωπικά συμφέροντα διάλεξε τον πιο δύσβατο δρόμο.
Ο μοναδικός πολιτικός στην σύγχρονη ιστορία που είπε ωμά την σκληρή αλήθεια στον Ελληνικό λαό.

Για την πράξη του αυτή (...λένε τα κάθε λογής και χρώματος γιουσουφάκια) ...τιμωρήθηκε από τον Ελληνικό λαό . Από αλλού τιμωρήθηκε και για άλλους λόγους , αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος άρθρου.

Όταν λοιπόν κατ` επανάληψη προεκλογικά ετίθετο το ερώτημα «Πού θα βρείτε τα λεφτά;...» στον κ. Γ. Παπανδρέου, ο νυν πρωθυπουργός ,σκοπίμως ασαφής (όπως και το όλον ΠαΣοΚ) απαντούσε: «Λεφτά υπάρχουν»... !

Αναφερόταν γενικώς και αορίστως περί περιορισμού της σπατάλης και για νοικοκύρεμα του κράτους. Επί της ουσίας όμως του ερωτήματος …ουδέν!
Την ακριβή απάντηση την πήραμε πριν το ΠαΣοΚ κλείσει 10ημερο στην διακυβέρνηση του τόπου.

Το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με τις –ηθελημένες- διαρροές στον τύπο ετοιμάζεται, αρχής γενομένης από σήμερα , τον ...δανεισμό. Όπως αναφέρεται, αυτός υπολογίζεται σε πάνω από 14 δις ευρώ για τις επόμενες 30-45 ημέρες.

Την ίδια ακριβώς ώρα ο κ.Γ Παπανδρέου ανέθετε στον Ισπανό αρχιτέκτονα- χωροτάκτη Γιόζεφ Αθεμπίγιο, να «αναμορφώσει» την Αθήνα. Με τι χρήματα θα πληρωθεί τόσο ο Ισπανός, όσο και η ...«αναμόρφωση»; Μα ...με καινούργιο δάνειο φυσικά !

Και με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο θα πράξει και στο πολύ άμεσο μέλλον προκειμένου να υλοποιήσει τα προεκλογικώς υπεσχημένα , όπως ... αυξήσεις στους μισθούς ,αντί για το πάγωμα που είχε εισηγηθεί ο κ. Κώστας Καραμανλής, ένα δις ευρώ για την Παιδεία στον νέο προϋπολογισμό, πάγωμα των τραπεζικών δανείων κλπ

Το γελοίο δε της υπόθεσης είναι το τελευταίο που αναφέρω . «Το πάγωμα των τραπεζικών δανείων» , αφού όπως είναι φυσικό και καθώς η τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα , αυτό θα πραγματοποιηθεί φυσικά με την ...αγαστή συνεισφορά του κράτους.

Δηλαδή το μπαταχτσήδικο κράτος θα ...δανειστεί για να συνεισφέρει στα ...δάνεια των μπαταχτσήδων πολιτών !
Τώρα, μην ρωτήσετε όσοι δεν είστε μπαταχτσήδες και δεν χρωστάτε στις τράπεζες, τι φταίτε για να πληρώσετε μέσω του καινούργιου κρατικού δανεισμού. Απάντηση ως συνήθως δεν θα πάρετε. Περαστικά μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: