Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ο Κ. Καραμανλής έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της εκλογής του νέου αρχηγού

Μετά την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ και μετά από το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος θα γίνει από τα μέλη της ΝΔ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να ψηφίσουν οι «φίλοι» όπως έγινε στην αντίστοιχη εκλογή για τον αρχηγό που ΠαΣοΚ.

.Οι υποψήφιοι για την αρχηγία, ήρθαν σε συμφωνία με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Σιούφα


Η πιθανότερες ημερομηνίες για τη εκλογή από τη βάση του κόμματος είναι το νωρίτερο στις 29 Νοεμβρίου και το αργότερο στις 6 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε, ο Κ, Καραμανλής θα παραμείνει στην ηγεσία και θα ασκεί τα καθήκοντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί πρόεδρος με απόλυτη πλειοψηφία στις 29 Νοεμβρίου, τότε η εκλογή θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου με επανάληψη της ψηφοφορίας και συμμετοχή των δύο πρώτων σε ψήφους.


Σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμη υα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα όπως το μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι εγγραφές των νέων μελών αλλά και το πόσες κάλπες θα στηθούν και που θα βρίσκονται αυτές.

Πιθανόν τηνα άλλη εβδομάδα Οργανωτική Επιτροπή θα εισηγηθεί τη μετατροπή του εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό με σκοπό να εγκριθούν οι αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος με βασικότερη, την αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.

Στο μεταξύ, με επιστολή τους στελέχη της ΟΝΝΕΔ με επιστολή τους, ζητούν από τον Α. Σαμαρά να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: