Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Μπακογιάννη: Στόχος του ΟΑΣΕ «η διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας»


Άρθρο της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

«Οι μεγαλύτερες απειλές που θα αντιμετωπίσουν οι χώρες της Ευρώπης στον 21ο αιώνα εκτείνονται πέρα από την ευρωπαϊκή ήπειρο και περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βορείου Κορέας και τη Μέση Ανατολή», τονίζει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα «huffingtonpost.com», η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη σύγκληση της Συνόδου του ΟΑΣΕ της Κέρκυρας, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.



Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «θα πρέπει να αναζητηθούν τα εργαλεία και οι πολιτικές εκείνες οι οποίες θα συμβάλλουν στο ξεπέρασμα των διαφορών των χωρών του ΟΑΣΕ, αλλά και να συζητηθούν τα θέματα εκείνα τα οποία αποτελούν τις πραγματικές προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας».



Η υπουργός Εξωτερικών της χώρα μας αναφέρει ότι «ο στόχος της Συνόδου είναι όλες οι χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ να εμπλακούν στη διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία θα βοηθήσει στον καθορισμό κοινών στόχων και κοινής δράσης για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας στον 21ο αιώνα».


www.kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: