Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Πραξικόπημα ο Αλαβάνος

Σε νέα εσωκομματική δίνη μπαίνει ο Συνασπισμός, μετά την ανάκληση της παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου και τη ρητή του δήλωση ότι θα επιδιώξει τη «συγχώνευση» του Συνασπισμούς με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για πραξικόπημα που μετατρέπει το ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική συμμαχία σε ενιαίο κόμμα. Η επιλογή Αλαβάνου αποτελεί προσωποπαγή επινόηση διάλυσης της αυτόνομης υπόστασης του Συνασπισμού», δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Αποκαλυπτική των προθέσεων του Αλ. Αλαβάνου είναι η δήλωσή του, μετά της συνεδρίαση της Γραμματείας, όπου αναφέρεται στο Συνασπισμό ως «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ». «Το κόμμα μου ο Συνασπισμός, μπορει πια να κατανοήσει ότι η πρόκληση δεν είναι να ελέγχει το σχήμα συνεργασίας, ή να το βλέπει ως διαπραγμάτευση μηχανισμών αλλά να το εμπνέει, να το πυροδοτεί, να γονιμοποιεί την κοινή δράση, να φέρνει ιδέες, να φιλοξενεί τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης, χωρίς τους οποίους είμαστε άνυδρο τοπίο».

Αντίθετος με τη «συγχώνευση» των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού σε ένα κόμμα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και σ' αυτό το σημείο έχει τη στήριξη και της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: