Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Το θρεπτικό λαχανικό που έχει αντικαρκινική δράση, βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης και ενισχύει την υγεία του εντέρου

Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με
λαχανικά, όπως λάχανα και μπρόκολα, και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ο λόγος για τα λαχανάκια Βρυξελλών, που έχουν βιταμίνες και στηρίζουν την συνολική υγεία του οργανισμού.
Φυσικά μπορεί να έχετε δοκιμάσει υπερβολικά μαγειρεμένα ή να μην έχετε βρει τους κατάλληλους τρόπους μαγειρέματος και γι’ αυτό να είστε διστακτικοί να τα εντάξετε στην διατροφή σας. 
Ωστόσο παρακάτω θα διαβάσετε τα οφέλη τους για τον οργανισμό και είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε γνώμη.
Τα 9 οφέλη για την υγεία σας όταν καταναλώνετε λαχανάκια Βρυξελλών:
  • Υποστηρίζουν τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • Πλούσια σε αντιοξειδωτικά
  • Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου
  • Υποστηρίζουν την απορρόφηση μη αιμικού σιδήρου
  • Υποστηρίζουν τη φυσιολογική πήξη του αίματος
  • Υποστηρίζουν τον έλεγχο ενός υγιούς βάρους
  • Περιέχουν ένωση με αντικαρκινική δράση
  • Υποστηρίζουν μία υγιή αρτηριακή πίεση
  • Εύκολη προσθήκη στα γεύματά σας

Υποστηρίζουν τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Όταν το σώμα σας διασπά τους υδατάνθρακες από τα τρόφιμα, το σάκχαρο στο αίμα σας αυξάνεται. Ωστόσο, όταν υπάρχουν φυτικές ίνες στα τρόφιμα που καταναλώνετε, η πέψη επιβραδύνεται. Αυτό συμβάλλει στο να μην υπάρχει απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σχετίζεται με βελτιωμένο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Σύμφωνα με έρευνα, τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Στην καθημερινότητα σας είστε εκτεθειμένοι σε ελεύθερες ρίζες στο περιβάλλον. Επίσης οι ελεύθερες ρίζες είναι υποπροϊόν των καθημερινών σωματικών διεργασιών.

Όταν συσσωρεύονται ελεύθερες ρίζες στο σώμα, μπορεί να είναι επιβλαβείς και να προκαλούν φλεγμονή, κυτταρική βλάβη και ασθένειες. Η συμπερίληψη διαφόρων αντιοξειδωτικών τροφών, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, στα γεύματα σας μπορεί να εξουδετερώσει τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου

Οι φυτικές ίνες στα λαχανάκια Βρυξελλών βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας στο πεπτικό σύστημα σας. Οι φυτικές ίνες είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό για την προώθηση των τακτικών κινήσεων του εντέρου και την υγιή ισορροπία των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% περίπου των Αμερικανών ενηλίκων καλύπτουν το ελάχιστο όριο των ημερήσιων αναγκών τους σε φυτικές ίνες. Η προσθήκη λαχανικών στην διατροφή σας, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος να υποστηρίξετε την υγεία του εντέρου σας.

Υποστηρίζουν την απορρόφηση μη αιμικού σιδήρου

Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν μικρή ποσότητα σιδήρου. Ωστόσο, παρέχουν στον οργανισμό βιταμίνη C, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της βιοδιαθεσιμότητας του μη αιμικού σιδήρου, δηλαδή του σιδήρου φυτικής προέλευσης. Αυτός ο τύπος σιδήρου είναι δύσκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό σε σχέση με τον αιμικό σίδηρο, ο οποίος είναι ζωικής προέλευσης. Πολλά φρούτα και λαχανικά περιέχουν βιταμίνη C, αλλά τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή της βιταμίνης.

Υποστηρίζουν τη φυσιολογική πήξη του αίματος

Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν βιταμίνη Κ, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την πήξη του αίματος. Το σώμα σας σχηματίζει θρόμβους αίματος για να σταματήσει την αιμορραγία και να επουλώσει τις πληγές στο σώμα. Έτσι χρειάζεται την βιταμίνη Κ για να επιτελέσει σωστά την λειτουργία του.

Υποστηρίζουν τον έλεγχο ενός υγιούς βάρους

Οι φυτικές ίνες στα λαχανάκια Βρυξελλών σας βοηθούν να είστε χορτάτοι μεταξύ των γευμάτων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης φαγητού ή την επιλογή ανθυγιεινών σνακ που οδηγούν σε αύξηση βάρους. Η ενσωμάτωση λαχανικών, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, στα καθημερινά γεύματα σας είναι ένας φυσικός τρόπος να πάρετε λίγες θερμίδες αλλά να αισθάνεστε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα.

Περιέχουν ένωση με αντικαρκινική δράση

Τα λαχανάκια Βρυξελλών, όπως και άλλα λαχανικά, περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται σουλφοραφάνη. Η ένωση αυτή είναι πλούσια σε θεείο και σύμφωνα με μελέτες προάγει την υγεία και έχει αντικαρκινική δράση.

Υποστηρίζουν μία υγιή αρτηριακή πίεση

Τα λαχανάκια Βρυξελλών παρέχουν κάλιο, ένα μέταλλο που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βοηθά στην αντιστάθμιση του νατρίου στο σώμα σας, το οποίο αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση. Η εξισορρόπηση αυτών των δύο μετάλλων στη διατροφή σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης εντός των φυσιολογικών ορίων και την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς. Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν επίσης ενώσεις που ονομάζονται γλυκοσινολικές ενώσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί ότι βοηθούν στην υποστήριξη των υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Εύκολη προσθήκη στα γεύματά σας

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι απίστευτα εύκολο να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή σας. Μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς τρόπους και να έχουν διαφορετική υφή και γεύση ανάλογα με τις συνταγές που προτιμάτε. Είτε ψάχνετε για ένα νέο συνοδευτικό, ορεκτικό ή απλά για ένα σνακ τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα μοναδικό και νόστιμο λαχανικό που μπορείτε να προσθέσετε.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα κάπως «παρεξηγημένο» λαχανικό επειδή συνήθως δεν μαγειρεύεται σωστά για να αναδεικνύεται η γεύση και η υφή του. 

Το ψήσιμο στον ατμό, το ψήσιμο στη σχάρα και το τηγάνισμα μπορούν να κάνουν τα λαχανάκια Βρυξελλών εξαιρετικά νόστιμα για να συνοδεύσουν όλα τα γεύματα σας. 

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας σας.

Πηγή: FOXreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: