Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Ο showman Στέφανος ευτελίζει την Αριστερά

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι γεννημένος showman, και όποιος το αρνηθεί θα είναι προκατειλημμένος ή κομματικά τοποθετημένος. 
Με την ευειδή εξωτερική εμφάνιση που έλκει τον φακό, και με την επικοινωνιακή άνεση που τον χαρακτηρίζει, μπορεί να πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.
Η κάθε του κίνηση γίνεται «ρεπορτάζ» και «είδηση». Ο Στέφανος στο γυμναστήριο, ο Στέφανος για καφέ, ο Στέφανος να χαρίζει λουλούδι στον αγαπημένο του, να ανακοινώνει τη νέα εκπρόσωπο Τύπου αγκαλιά με τη Φάρλι, ο Στέφανος με κάλτσες που έχουν σχέδια αστακών, ως τρολάρισμα των αστακοκάραβων, και πολλά άλλα.
Όλα αυτά, σε οποιαδήποτε χώρα, βεβαίως θα απασχολούσαν την τηλεόραση. Μόνο που θα... απασχολούσαν τα πρωϊνάδικα, τις εκπομπές gossip, και τις αντίστοιχες σατιρικές. Εδώ με τον εκπεσμό της τηλεοπτικής ενημέρωσης, αυτοί οι αυτάρεσκοι ακκισμοί του απασχολούν και τα τηλεοπτικά δελτία «των 8» - κατά δημοσιογραφικό θέσφατο τα σοβαρότερα εκ την ημερήσιων δελτίων.
Τώρα ο Στέφανος έκανε τη μεγάλη τιμή στην πατρίδα να υπηρετήσει 20 ολόκληρες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της πενθήμερης άδειας. Ουδείς ψόγος ως προς αυτό. Αυτό λέει ο νόμος αυτό κάνει. Άλλωστε και οι υπόλοιποι πολιτικοί μας, εκτός ελαχιστότατων που είχαν την - καλή- πετριά και υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις, στη λούφα την έβγαλαν.

Το «περιτύλιγμα» όμως της στράτευσης ήταν έως και γελοίο. Στο Tik Tok ανέβασε βίντεο προετοιμασίας για τον στρατό, στο οποίο δήλωσε περήφανος που υπηρετεί την πατρίδα - για να τσιτώσει τα νεύρα όσων υπηρέτησαν κανονικές θητείες και δη εκείνων των χωρίς βύσμα που υπηρέτησαν στα σύνορα.
Παράλληλα πέραν της έξυπνης σατιρικής προτροπής της μαμάς του κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία (υποδύθηκε τον ρόλο της αθάνατης Ελληνίδας μάνας) «ζακέτα να πάρεις να μην κρυώνεις», στο βίντεο έδειξε τις προμήθειες: Μάλλινες κάλτσες, εσώρουχα, ξυριστικά, γυαλιστικό για τα άρβυλα, φακούς επαφής, αλλά και… χαρτιά τουαλέτας, εφτά τον αριθμό, αν προσέξαμε καλά. Του είπαν, λέει, να τα προμηθευτεί και σχολίασε μάλιστα «καλά, δεν έχει ο στρατός χαρτί τουαλέτας;».
Μόνο «μάσκαρα», από αυτή που βάζουν οι κομάντος του ελληνικού στρατού στις ασκήσεις επιθέσεων δεν προμηθεύτηκε. Προμηθεύτηκε όμως νεσεσέρ. Α ναι, ούτε τσατσάρα, να σπάζει κάθε μέρα κι ένα δόντι και να μετράει τις μέρες ως την… ευλογημένη ημέρα της απόλυσης.

Και εδώ θα έρθει ο αντίλογος: Μα και ο Μητσοτάκης ανεβάζει στο Tik Tok χιουμοριστικά βίντεο αλλά δεν είδα να γράφετε τίποτα. Δεδομένου ότι ο γράφων δεν είναι χρήστης του συγκεκριμένου Μέσου, ούτε θεωρεί τις αναρτήσεις του Tik Toκ είδηση, τα όποια βίντεο Μητσοτάκη αναδημοσιεύτηκαν σε site και είδαμε, ήταν αυτοσαρκαστικά.
Ο Μητσοτάκης κορόιδευε εαυτόν για το μαλλί που πετάγεται αχτένιστο και σαν βούρτσα, για τα μάτια του που ενίοτε γουρλώνουν, για τις εκφράσεις του που μοιάζουν με αστείες γκριμάτσες. Δεν έκανε ελαφρούτσικο χιούμορ με τον στρατό, («δεν έχουν χαρτιά υγείας;») όπως ο - κοτζάμ - αρχηγός το κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κοντολογίς ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Ανδρουλάκης (που ναι, κανείς τους δεν υπηρέτησε στα σύνορα ως απλώς φαντάρος, προνομιούχοι ήταν) έκαναν κακόγουστο χιούμορ, και δεν ευτέλισαν το εθνόσημο το οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Αυτό το εθνόσημο που πίσω του έχει σπαρμένα κόκκαλα στα πεδία των μαχών. Και από έναν τύπο που στην ουσία θα υπηρετήσει για 15 ημέρες.

Παλιότερα θα έγραφα είναι απορίας άξιον πως τον ανέχεται το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πλέον αυτό είναι είδος ένα ανεπαρκεία στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, όχι μόνο τα υψηλά στελέχη αλλά και στελέχη βάσης έφυγαν και βρέθηκαν στη «Νέα Αριστερά». Αλλοι από τις οργανώσεις απενεργοποιήθηκαν και ιδιωτεύουν.
Δεν εξυψώνουμε τη Νέα Αριστερά, εξ αντιδιαστολής στο νυν ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι παραμένουν παρωχημένοι με «λύσεις» που άρμοζαν στις δεκαετίες των 70s και 80s. Αυτό κραυγάζουν οι αναντίστοιχες θέσεις τους στα σημερινά προβλήματα της χώρας. Αλλά αυτές οι θέσεις τους είναι πολιτικές. Κρίνονται πολιτικά, γίνονται αποδεκτές ή απορριπτέες. Και υπάρχει αντικείμενο αντιπαράθεσης επιχειρημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη είναι ένα απολίτικο σόου με θηριώδη λαϊκισμό που παίρνει τη μορφή Τραμπισμού, πασπαλισμένου με αριστερές ατάκες. Τον ακολουθούν οι απελπισμένοι, οι σοκαρισμένοι από το αναπάντεχο Βατερλό, που πίστεψαν ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη, και οι νέα σοδιάς απολιτίκ που αρέσκονται στην εικόνα του.

Πάντως, Αριστερά δεν είναι το υβρίδιο που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Ευτελίζει την Αριστερά. 

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: