Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της πατρίδας τους

Ο κομπορρήμονας ευρωβουλευτής καυχήθηκε σε ζωντανή ροή, ότι συνέταξε το κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου που κατηγορεί την κυβέρνηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που κατασκεύασαν το ψήφισμα - έκτρωμα, είναι υπόλογοι καθώς διακυβεύουν τις προοπτικές της χώρας, προς όφελος των ιδιοτελών σκοπών τους
Διατρέχονται από τυχοδιωκτισμό και υποκρισία και το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και να εδραιωθεί η ελευθερία του Τύπου.  
Η Ελλάδα είναι πράγματι χώρα που δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Όμως... αφορά διαχρονικές δυσλειτουργίες που ούτε η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει. 
Αν οι αγαπητοί ευρωβουλευτές και οι υποστηρικτές τους ομάδες, είχαν ειλικρινή πρόθεση, θα υπογράμμιζαν τη διαχρονική αδυναμία διαχείρισης του κράτους δικαίου και δεν θα περιορίζονταν στη θητεία της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Αν είχαμε κράτος δικαίου, τα πανεπιστήμια θα ήταν ανοιχτά και δεν θα είχαν εγκαταλειφθεί στα χέρια συμμοριών. 
Ίσως να είχαμε βρει τους δολοφόνους των αδικοχαμένων υπαλλήλων της Μαρφίν. Ίσως να είχε ολοκληρωθεί η δική στο Μάτι. Ίσως δεν θα επιτρεπόταν σε βουλευτές που έχουν καταδικαστεί από Ανώτατο Δικαστήριο να ασκούν τα καθήκοντα τους. Μπορεί να ολοκληρώνονταν νωρίτερα δίκες που επέτρεψαν σε κάποιους να κάνουν πολιτικές καριέρες. Μπορεί και να είχε γλιτώσει από την υπερδεκαετή δικαστική περιπέτεια ο τέως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ...
Οι ψηφοφόροι των ευρωβουλευτών, από όλες τις χώρες θα είχαν μεγάλη περιέργεια να μάθουν ότι εκείνοι που ενορχήστρωσαν το συγκεκριμένο ψήφισμα, έχουν υπερψηφίσει τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου.
Ο ευρωβουλευτής συντάκτης, έκανε καριέρα δημοσιογράφου στη δημόσια τηλεόραση ανεμπόδιστα. Φαίνεται πως υπάρχει παράδοση στην Ελλάδα, των λειτουργών του δημοσίου να καταγγέλλουν τον εργοδότη τους. Εκείνος που αποκάλεσε μ@λ@κ@ τον πρωθυπουργό της χώρας σε ζωντανή μετάδοση, προσπαθεί να μας πείσει πως όλη η καταπίεση των αυταρχικών κυβερνήσεων πέφτει επάνω του… 
Παράλληλα, διατέλεσε διευθυντής του σταθμού που επίσημα χρηματοδοτείτο και αποτελούσε φερέφωνο του κόμματος, την εποχή μάλιστα που ήταν στην εξουσία.
Για ποια ανεξάρτητη δημοσιογραφία μιλάει, όταν ο ίδιος είναι η ενσάρκωση της διαπλοκής; 
Μήπως λογίζεται η στρατευμένη δημοσιογραφία ως ανεξάρτητη 
Για τον αντάρτη ευρωβουλευτή που αίφνης ξύπνησε και είχε υποστεί Οβιδιακή μεταμόρφωση τι να πεις; 
Να έχει σχέση άραγε η μεταστροφή με την άρση ασυλίας για τα δάνεια της εκδοτικής του; 
Εκτός και αν με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο, επιχειρεί να αποδείξει του λόγου το αληθές. Ότι η παροιμιώδης καθυστέρηση της ελληνικής δικαιοσύνης, υποσκάπτει το κράτος δικαίου. 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα κόκκινα δάνεια της εταιρείας του αγαπητού ευρωβουλευτή, όπως και εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, έχουμε επωμιστεί να πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι και κανείς δεν μας ρώτησε ποτέ αν συναινούμε !!!
Οι συμπαθείς ευρώ-ομάδες δεν έκριναν σκόπιμο να περιλάβουν στην έρευνα τους την προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου και της δικαιοσύνης με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και τη σκευωρία Novartis.

Η «άμεμπτη» Ολλανδή ευρωβουλευτής που ηγήθηκε του πορίσματος της PEGA βασίστηκε σε στοιχεία ή σε δημοσιεύματα του αντιπολιτευτικού τύπου στην περίφημη έκθεση της ; 
Είναι εντυπωσιακή η άγνοια της να καταθέσει έρευνα που βασίστηκε σε ανακρίβειες και αναξιόπιστες μαρτυρίες από άτομα που είχαν κίνητρο να είναι ανειλικρινείς.
Άραγε, έδειξε την ίδια επιμέλεια, τόσο η ίδια, όσο και οι συνεργάτες της, να εξετάσουν τις ΜΚΟ από όπου άντλησαν τα στοιχεία; 
Έψαξαν, πως χρηματοδοτούνται καθώς και την αξιοπιστία των στοιχείων που κατέθεσαν; 
Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι της, η κυβέρνηση μάλλον έχει λερωμένη τη φωλιά της, σχετικά με τις παρακολουθήσεις. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δύσκολο να ελεγχθεί, τι είναι νόμιμο και τι παράνομο και τι στέκεται ανάμεσα στην τεράστια γκρίζα ζώνη μεταξύ τους.    
Οι ευρωβουλευτές, προφανώς δεν έχουν δει την εικόνα των πρωτοσέλιδων στα μανταλάκια των ελληνικών περιπτέρων για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, τους ισχυρισμούς για την ελευθερία του Τύπου. Δεν είχαν την περιέργεια να μάθουν πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες εφημερίδες, με μηδαμινές πωλήσεις και απροσδιόριστο καθεστώς χρηματοδότησης. Όχι τίποτα άλλο, μήπως μαθαίναμε και εμείς από ποιους ελέγχονται πραγματικά και να γνωρίζαμε τα περιουσιακά τους στοιχεία προτού αποδημήσουν… 

Από ότι φαίνεται, η αιχμή του δόρατος σε αυτό το ψήφισμα είναι το μεταναστευτικό. Δεν άρεσε σε πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδος, η προσπάθεια συμμαζέματος και η θωράκιση των συνόρων. Η «διεθνής των δουλεμπόρων» δεν συγχώρησε ποτέ, ότι κάποιοι ανακατεύτηκαν στα πόδια τους και τις επικερδείς διευκολύνσεις τους ! 
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μεθόδευση σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου. Πως επιτράπηκε μια εσωτερική πολιτική διαμάχη να μεταφερθεί στις αίθουσες των Βρυξελλών. Δεν εκπλήσσομαι από την υστεροβουλία των συγκεκριμένων Ελλήνων βουλευτών. Αυτό ξέρουν καλά να κάνουν. Να εξυφαίνουν δολοπλοκίες σε σκοτεινούς διαδρόμους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. 
Το ερωτηματικό, είναι γιατί δέχτηκαν οι υπόλοιποι να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Είτε είναι αφελείς μέχρι βλακείας, είτε είναι απελπισμένοι προβλέποντας την επερχόμενη σφαγή.
Οι περισσότεροι από όσους επικύρωσαν το ψήφισμα δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Στις επόμενες ευρωεκλογές, η ακροδεξιά θα περάσει σαν οδοστρωτήρας από πάνω τους.
Η συμπαθής Sophia In 'T Veld που ανησυχούσε κιόλας για το αδιάβλητο των ελληνικών εθνικών εκλογών, μάλλον δεν θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της. Δυστυχώς για αυτήν, η θητεία στην επιτροπή, δεν εκτιμήθηκε στην πατρίδα της, όσο στη δική μας!

Με αφορμή τα παραπάνω και την πρόσφατη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Γενικής Εισαγγελέως, Laura Kövesi, καταδεικνύεται, ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έπαψαν να είναι βαρετοί γραφειοκράτες προσηλωμένοι στα χαρτοφυλάκια τους.
Ευδοκιμεί μια νέα γενιά, φιλόδοξων αξιωματούχων που επιθυμούν να κάνουν καριέρα και είναι ανυπόμονοι, πρόθυμοι και ανοιχτοί σε πολιτικές ακροβασίες.  

Στο δια ταύτα, η Ευρώπη εξακολουθεί να ζει εγκλωβισμένη στο δικό της Βυσσινόκηπο και δεν αντιλαμβάνεται ότι η ιστορική πραγματικότητα προσομοιάζει με το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Νικόλαος Δ. Τσαγκανέλιας

* Ο Νικόλαος Δ. Τσαγκανέλιας εργάζεται για πάνω από 27 χρόνια στον χρηματοοικονομικό χώρο. Από το 2015 εργάζεται στην Tavira Securities με έδρα το Λονδίνο, ως Hedge Fund Operations & Risk.

Δεν υπάρχουν σχόλια: