Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Νέα Αριστερά: Να δώσει τώρα το πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης, όχι τον Ιούνιο

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τον να δώσει τώρα το πόθεν έσχες του και όχι τον Ιούνιο, εξαπέλυσαν πηγές της Νέας Αριστεράς μετά την «ήξεις αφήξεις» τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, με τον τελευταίο την 1η Μαρτίου να παραδέχεται ότι είναι μέτοχος και 12 ημέρες αργότερα να το διαψεύδει.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρείας, «πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων»...
«Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να εντάξει στη λίστα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο», αναφέρουν οι κύκλοι της Νέας Αριστεράς προσθέτοντας πως «η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ».

Επίσης, οι ίδιες πηγές επιτίθενται και στη ΝΔ κατηγορώντας την για λειψά πόθεν έσχες και επαναφέρουν την κριτική τους κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη όμως μοιάζει όλο και περισσότερο στη ΝΔ και στην οικονομική ατζέντα, την οποία επιχειρεί να ανταγωνιστεί από τα δεξιά».
«Το φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης είναι η επιτομή της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που υιοθετεί όλο και περισσότερο μία ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη ατζέντα», σημειώνουν.
Και προσθέτουν: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως νέα μια πολιτική που έχει χρεοκοπήσει, με επιχειρήματα που θυμίζουν αυτά του ΣΕΒ και των ακραία νεοφιλελευθέρων κύκλων στα χρόνια της κρίσης».

Πηγή Άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: