Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Γ. Φλωρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της προανακριτικής όλοι «έκαναν την πάπια» - Παίζει θέατρο ο Σπίρτζης

«Είναι παράδοξο αυτοί που μιλούν αφηρημένα για ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών να μην καταθέτουν πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»
τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας αρχικά στον Real fm τη δήλωση που έκανε ότι δεν θα έβαζε υποψηφιότητα, εάν είχε πολιτική ευθύνη, είπε ότι «η δήλωσή μου είναι απολύτως σαφής. Αυτή είναι και είναι καιρός να πάμε στην ουσία. Η ουσία μας λέει το εξής: υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικών ευθυνών και υπάρχει και ένα θέμα ποινικών ευθυνών» και πρόσθεσε:...
«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης έγινε με τον τρόπο που έγινε και υπάρχει κι ένα ζήτημα που το υποδαυλίζουν διαρκώς κάποιοι και για να δημιουργούν ζητήματα όμως, στην κρίσιμη στιγμή που ήταν προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν τόλμησαν να το κάνουν. Η Εξεταστική Επιτροπή που τελείωσε και το πόρισμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια, μπορεί να οδηγήσει σε δύο πράγματα: ή στην άποψη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά υπουργού ή υπουργών, άρα κλείνει το θέμα ή το άλλο να πουν κάποιοι ότι υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και πρέπει να ασκηθεί δίωξη μέσω της Προανακριτικής που θα συστήσει η Βουλή. 
Το παράδοξο είναι ότι αυτοί που μιλούν αφηρημένα για ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών δεν κατέθεσαν πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ενώ περίμενε ο κόσμος να δουν τι θα κάνουν οι βασικοί κατήγοροι της κυβέρνησης όλοι «έκαναν την πάπια» γιατί δεν είχαν στοιχεία».

Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι η Δικαιοσύνη κάνει με υποδειγματικό και αψεγάδιαστο τρόπο τη δουλειά της και χαρακτήρισε «παραπλανητική» την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη να ζητήσει σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του.
«Η παράγραφος 5 του άρθρου 86 προβλέπει ότι αυτό το αίτημα μπορεί να το υποβάλει ο πολιτικός εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για κάποιο λόγο ενώ εξελίσσεται η διαδικασία της ποινικής δίωξης, αυτή έχει σταματήσει. Δηλ. μπορεί η Βουλή να έχει αποφασίσει να την σταματήσει ή να έχει διαπιστωθεί ότι έχει υπάρξει παραγραφή. Εδώ δεν έχει ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Σπίρτζη ώστε να μπορέσει να επικαλεστεί αυτή τη διαδικασία» εξήγησε ο κ. Φλωρίδης και συμπλήρωσε:

«Ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί την κάνει; Παίζει θέατρο, ξέρει ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αυτό και θέλει να στριμώξει πολιτικά έναν αντίπαλό του».  


Δεν υπάρχουν σχόλια: