Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Π. Πολάκης: Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης δεν κάνει

«Πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»
ανέφερε ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας όταν ανέβηκε στο βήμα.
Ο κ. Πολάκης ζήτησε εκλογή προέδρου και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής και ανακοίνωσε πως καταθέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...
Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι σε εξέλιξη. Την πρόταση μομφής υπογράφουν 100 στελέχη του κόμματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του o Παύλος Πολάκης, έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο κόμμα.  
Την πρόταση μομφής κατέθεσε εκ μέρους των «87» ο Γιάννης Μπουλέκος και συνοδεύεται από 100 υπογραφές.
Οπως αναφέρουν στο κείμενο οι «87» ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης ως προϊόν της διαπλοκής. Διχάζει και βυθίζει στην εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού ζητάμε να εκφραστεί η βάση.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι «87» σε επιστολή τους στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου έστειλαν ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Στέφανο Κασσελάκη να προκηρύξει άμεσα εσωκομματικές εκλογές για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν λέγοντας «όχι» στους «87» και τον Παύλο Πολάκη σε προσφυγή στις κάλπες για εκλογή αρχηγού και να τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής, όπως και τελικά έγινε.


Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του

Παραθέτοντας το δίλημμα «ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει», και προκαλώντας ανοικτά τους αντιπάλους του να ασκήσουν πρόταση μομφής εναντίον του, ο Στ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αρνούμενος να προχωρήσει εκ νέου σε εσωκομματικές εκλογές. Πέταξε το γάντι στον Τσίπρα, λέγοντας «Αλέξη έλα και ανέλαβε, αλλιώς στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο», ενώ, αν και είπε «mea culpa» για την αποπομπή Πολάκη, τον κατακεραύνωσε για τις επιθέσεις εναντίον του σχετικά με το lifestyle του.
«Αντί κάποιοι να λένε στην κυβέρνηση φύγετε, λένε στον πρόεδρό τους φύγε», τόνισε ο κ. Κασσελάκη ως απάντηση στο κείμενο τον «87» που ζητούν νέες κάλπες.
«Να μην συνεχίσουμε τη στείρα αντιπαράθεση. Να μην γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ που όπως είπε καταρρέει υπό το βάρο της αλαζονείας και των ψεμάτων και τόνισε πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023 φοβήθηκε να πει θέλω να κυβερνήσω, θέλω να εφαρμόσω το δικό μου πρόγραμμα».

Για Αλέξη Τσίπρα

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο Τσίπρας είναι αυτός που με έφερε στην πολιτική. Αυτός με φύτεψε στο επικρατείας. Τιμώ την κυβέρνησή του και μας. Έχω 3 επιμέρους διαφωνίες. Το πρώτο εξάμηνο, ο νόμος Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού. Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο. Το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι».

Για Παύλο Πολάκη

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη ο Στέφανος Κασεελάκης σημείωσε πως είναι ο άνθρωπος κρίκος στο κόμμα. «Επέδειξε μια μη ορθή συμπεριφορά. Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλε τη διόθρωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη».

Απάντηση Κασσελάκη σε Πολάκη για μασκαριλικία του lifestyle

«Αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής. Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου», ανέφερε ο κ. Κασσελάκη ως απάντηση στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για μασκαριλικία του lifestyle.

«Είχα μια τελείως διαφορετική εικόνα για την προβολή στα media από τη χώρα που ήρθα. Υπέπεσα στην υπερέκθεση με την αγνότητα της διαφάνειας. Μετά τις ευρωεκλογές προσπαθώ να διαφυλάξω κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής», δήλωσε.

Για το νέο όνομα του κόμματος

«Δεν άρεσε το όνομα, δεν έχω εγωισμό να επιμείνω. Ας τεθεί σε διαβούλευση στο συνέδριο», δήλωσε σχετικά με το νέο όνομα που πρότεινε Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς.

«Το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί»

Ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε πως «ζούμε ως κόμμα αυτό που έχει πει ο Γκράμσι “το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί”» και πρόσθεσε πως το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης είπε πως οι φατρίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα και τόνισε πως: «βαφτίζομαι διχαστικός από αυτούς που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και ξεσκίζουν τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα ή αλλάζει ή βουλιάζει και τόνισε πως «το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταστατικό συνέδριο».

«Ας καταλάβουν όλοι οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές. Δεν φοβάμαι να αλλάξω την άποψή μου», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης και παράλληλα σημείωσε: «μην επιτρέπετε να σας μπερδέψουν. Άλλο πράγμα το σοβαρό κόμμα και άλλο το αρχηγικό κόμμα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως η εκλογή προέδρου πρέπει να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Για τους βουλευτές «εισηγούμαι», είπε ο Στ. Κασσελάκης «την υποχρέωση κάθε υποψήφιος να είναι μέλος του κόμματος. Κατεβαίνεις με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο αριστερός από τις εποχές Τσακαλώτου και Κατρούγκαλου. Το καταστατικό φτιάχτηκε για να μην μπορεί να διαγραφεί ούτε ο μεγαλύτερος υβριστής του. Οι νέοι Τσακαλώτοι και Κατρούγκαλοι θα πάψουν να τρώνε τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ », τόνισε και σχετικά με τις κατηγορίες ότι ειναι δεξιός απάντησε: «Να σταματήσει αυτή η σπέκουλα. Face control στον ΣΥΡΙΖΑ τέλος».

«Όποιος δεν θέλει αλλαγές χαϊδεύει τις καρέκλες»

«Καποιοι τις τελευταίες εβδομάδες μετρούσαν κουκιά και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει άλλαξαν σενάριο και ζήτησαν εκλογές. Θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος να πάω αύριο σε εκλογές γιατί δεν έχω άλλο από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τραγική ειρωνία να λένε ότι είμαι κολλημένος σε ένα κόμμα που όποιος δεν θέλει αλλαγές χαϊδεύει τις καρέκλες», ανέφερε σχετικά με το αίτημα νέας κάλπης.

«Δεν είναι άνετη η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια. Έμαθα νωρίς κάτι που δεν έχουν μάθει άλλοι. Να διαβάζω τι λέει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός έχουμε πρόεδρο και αφέτέρου κουράσατε. Αυτό λέει, δεν το ακούτε;», διερωτήθηκε.

«Η βάση θα κρίνει τη μομφή. Εκλέχτηκα να τα αλλάξω όλα, να διαλύσω κάθε φράξια κάθε μαγαζί και παραμάγαζο, τέλος οι βαρωνίες, τέλος ο συνασπισμός φραξιών», τόνισε ενώ πρόσθεσε «Πληγωμένος ακόμα και κομματάκια θα φτάσω στο συνέδριο για να γίνει πράξη αυτό που ψήφισαν τα μέλη μας πριν από 11 μήνες, ένα σύγχρονο λειτουργικό κόμμα, τη σύγχρονη αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: