Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Θα «πιστολιάσει» ο «Αψύς» τον Stefanos;

Η προσφορά επί πίνακι της κεφαλής Λινού στον Πολάκη, δεν ήταν αρκετή ως φαίνεται για να καταλαγιάσει την αψάδα του. 
Ο Κρητικός μοιάζει να επιμένει -προσώρας τουλάχιστον – στην απόφασή του να προβεί στο σάλτο μορτάλε: Να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου Στέφανου, με στόχο να αναδειχθεί ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε αυτό αναφέρει η εφημερίδα Documento, με τον εκδότη της οποίας Κ. Βαξεβάνη, ο Πολάκης έχει φιλικές σχέσεις.  Ο ίδιος με χθεσινή μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια έγραψε πως «ήρθε ο καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» (σ.σ. «στην» και όχι «από» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ).     
Αναλυτικά η ανάρτησή του:...
«Αντε καλο ξημερωμα. Τωρα που τελειωσε …….. (σ.σ. ο γάμος; ) 
Ηρθε ο: 
-Καιρος για ριζικές αλλαγες στην ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 
-Καιρος για σκληρη και  αποτελεσματικη αντιπολιτευση 
-Καιρος να βαλουμε πλωρη να τους ριξουμε 
-Καιρος για προγραμμα και σχεδιο αναταξης της κοινωνικης πλειοψηφίας σε συγκρουση με τη  διαπλοκη!». (η ορθογραφία ως έχει).  
Να θυμίσουμε ότι ο Πολάκης  είναι… very χολοσκασμένος επειδή ο Στέφανος τον διέγραψε από την Κ.Ο. Και παρόλο που τη σταλινικού ήθους αποπομπή της Λινού την εξέλαβε ως δικαίωση, αυτό ίσως δεν είναι αρκετό  ώστε να αναστείλει τα σχέδιά του.  
Άλλωστε  πέραν του προσωπικού, έχει εδραιωμένες πολιτικές θέσεις  για τον τρόπο αντιπολίτευσης  της «ριζοσπαστικής» Αριστεράς. Λίαν προσφάτως, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανεπάρκεια στην παραγωγή παραπολιτικής.  
Είχε πει συγκεκριμένα: «Η ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση. Χρειάζεται αλλαγή και εγώ θα συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής»

Η ιδέα να βρεθεί επί κεφαλής κόμματος, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε νέου αριστερού σχήματος, κυοφορείται  στις επιδιώξεις του Πολάκη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει απευθυνθεί σε παλιούς βουλευτές του πρώτου εξαμήνου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους μετά την ψήφιση του… αριστερού μνημονίου, ρωτώντας τους εάν θα τον ακολουθήσουν! 
Οι προτροπές των οπαδών του, «Παυλάρα προχώρα, όλοι μαζί σου»  και άλλα ηχηρά παρόμοια, του έχουν σμιλέψει συνείδηση ηγετικότητας.  
Πάντως, ο Κασσελάκης εξακολουθεί να προσπαθεί να τον εξευμενίσει, μη επιτιθέμενος προσωπικά. Στην προσπάθεια συνέβαλε ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. Νίκος Παππάς  υποστηρίζοντας  ότι ο Κρητικός βουλευτής «είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά».  

Ο Στέφανος ξορκίζει την πρόταση μομφής, λέγοντας στη σημερινή Real  News: «Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για μια ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν α θέσουν επίσημα την πρότασή τους στην επερχόμενη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής».  
Πάντως, ενώ προς τον Πολάκη  εμφανίζεται προσηνής μπας και αποτρέψει το μοιραίο, συνεχίζει την επίθεση προς τον Τσίπρα, από τον οποίο δεν έχει  πλέον να περιμένει τίποτα. 
Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος  στον Αλέξη λέει: «Αν θέλει μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς «κύκλους» και «διαρροές». Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του συνεδρίου μας  τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από  το συνεδριακό σώμα»
Με αυτή την προσπάθεια  προσπαθεί να καταστήσει τον Τσίπρα ισότιμο συνομιλητή του. Προσπάθεια  που είτε θα «κοντύνει» τον Τσίπρα και το μέγεθός του στον κόσμο της Αριστεράς, είτε θα μεγεθύνει το δικό του προφίλ  ως ισοϋψές με αυτό του πρώην πρωθυπουργού. 

Τέλος, άρθρο του Καρτερού στην «ΕφΣυν» γελοιοποιεί τον Κασσελάκη, παρομοιάζοντάς τον με τη γνωστή κινηματογραφική φιγούρα του…Ζήκου!  
Γράφει αναφερόμενος στον Κασσελάκη: 
«Πάμε να σας σκίσω, λέει συνεχώς, όπως ο Ζήκος στη γνωστή ελληνική ταινία. Αλλά δεν πάει. Κρύβεται πίσω από συναδέλφους και αδελφούς που αναλαμβάνουν να μας εξηγήσουν γιατί πρέπει να ισχύσει λουκέτο για τα μέλη. 
Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρύβεται πίσω από ανοησίες, προσχήματα ιεράρχες του φραξιονισμού, κόλακες του συρμού και πρωτεργάτες του σασμού»

Κατόπιν αυτών η διασκεδαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνέχεια. Λέμε διασκεδαστική, αποφεύγοντας τις «μελοδραματικές» εκφράσεις περί «σχίσματος», «δραματικών εξελίξεων», «κυκλώνα»,  κλπ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον βάρος στο πολιτικό πεδίο. Και όπως ήδη εγράφη, απλώς σκηνοθετεί  σκηνές από μια  «όπερα Μπούφα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: