Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Παριστάνοντας τον… πρόεδρο

Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης σκάρωνε μαντινάδες, αναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα διεκδικήσει το αρχηγιλίκι που του χρωστάει -κι εκείνου- η ιστορία, ο υπό καθολική ομηρία Στέφανος Κασσελάκης παρίστανε τον πρόεδρο και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκεπτόμενος τη Γιάννουλη.
Υπό κανονικές συνθήκες ο κ.Κασσελάκης δε θα ήταν αναγκασμένος να τρέχει μετά τους τετραήμερους εορτασμούς των γάμων του στα ονειρεμένα Χανιά, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης που είχαν πλημμυρίσει κατά τη θεομηνία της χιλιετίας, όπως επιστημονικά έχει καταχωρηθεί ο Ντάνιελ.
Θα απολάμβανε το ταξίδι του μέλιτος, που χρωστάει ακόμη στον σύζυγό του, τον οποίο ενέπλεξε στην περιπέτεια μέσα στο ναρκοπέδιο του ΣΥΡΙΖΑ...
Αντ΄αυτού, και έχοντας τον Π. Πολάκη, τους «87» με τον Τσίπρα, και μετανοημένους Κασσελίστας στο κατόπι έφτασε στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης για να δηλώσει ότι συμπάσχει με τους ενοίκους και να απαιτήσει από τον Κ. Μητσοτάκη να πάει εκεί χωρίς…αστυνομική συνοδεία.

Κάθε μέρα είχε στο μυαλό του, τους καημένους ανθρώπους των εργατικών κατοικιών αλλά δεν είχε προκάμει να τους επισκεφτεί αφού έπρεπε να βρει και να αγοράσει ένα κεραμίδι στο Κολωνάκι, να προετοιμάσει το γλέντι του γάμου, να φτιάξει μια σηπτική δεξαμενή στο εξοχικό στις Σπέτσες. Χώρια που είχε πάνω από το κεφάλι του, τη διαρκή απειλή του «διαζυγίου» με το ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη βαθιά ενσυναίσθηση που τον διακατέχει λόγω των βασάνων και των δυστυχιών που τον βρήκαν στο κυνήγι του μεροκάματου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε αυθεντικά και αδιαμεσολάβητα την… αγανάκτηση του κόσμου. Ό,τι ακούει ως παράπονα των πολιτών, τα συνθέτει σε ένα αντιπολιτευτικό χυλό, χωρίς νόημα. Μια φράση για την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους, μια για την κυρία που έχασε την αδελφή της από τους μύκητες, μια ακόμη για κτίρια του πρώην ΟΑΕΔ που δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να τα συντηρήσει.
Καταγγέλλοντας το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης ο υπεύθυνος της απολιτίκ μπαχαλοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πόντους στην προοπτική αρχηγίας Πολάκη που ζώνεται – στις μαντινάδες – τα φυσεκλίκια υποσχόμενος να προσφέρει έναν ανηλεή πόλεμο στη δεξιά. Αφού πρώτα ως γιατρός που είναι θα καθαρίσει την πληγή που άνοιξε στο κόμμα η προεδρία Κασσελάκη.
Αν η συγκεκριμένη αναφορά στη μαντινάδα είναι υπονοούμενο για την πρόταση μομφής μένει να αποδειχθεί λίαν συντόμως στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ωστόσο, Πολάκης και λοιποί όψιμοι οχτροί του προέδρου θα έδειχναν στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα και ενσυναίσθηση αν αναλάμβαναν ευθύνη για τα μασκαριλίκια που σήμερα καταγγέλλουν. Ειδικά ο κ. Πολάκης σήκωσε με τις χερούκλες του και παρέδωσε στο «λαό» του ΣΥΡΙΖΑ τον «ηγέτη» που θα κέρδιζε τον Κ.Μητσοτάκη.

Τώρα στέλνει μηνύματα στον πρόεδρο: 
«Εμείς θα το γλεντήσουμε κι όπου το βγάλει η βράση 
πρέπει να φτιάξει η δουλειά αλλιώς θα σιοχαλάσει»
Με όρους κρητικής και σφακιανής λεβεντιάς ο Πολάκης ετοιμάζεται να σφάξει στο γόνατο τον Κασσελάκη. 
Τουλάχιστον ο Γιάννης Μουζάλας που ζητάει να φύγει ο Κασσελάκης, πρόλαβε να δηλώσει ένοχος για το λάθος που έκανε όταν τον ψήφισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: