Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης ξανά εκτός ελέγχου- "Μετράει" μέρες η νέα διάσπαση

Το ζητούμενο στον ΣΥΡΙΖΑ πια, είναι να αντέξουν διαφωνούντες (κυρίως) και ηγεσία να περάσουν αναίμακτα τις μέρες του θέρους και να μη συμβεί κανένα "ατύχημα", καταμεσής του Αυγούστου.
Δύσκολο στοίχημα, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση έντασης και εκτός ελέγχου. Όχι  με όσους προβάλλουν "αντιστάσεις" αλλά και όσους τολμούν (!) να ψελλίσουν έστω και διαφωνία, προβληματισμό ή διαφορετική άποψη από την κασσελάκεια.
Χθες επί παραδείγματι, συνεδρίαζε για Οργανωτικά, τεχνικά θέματα, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ( ΚΟΕΣ). 
Γεροβασίλη, Φάμελλος και Ραγκούσης, τόλμησαν ( sic) να διατυπώσουν τον προβληματισμό τους για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου 4 Οκτωβρίου, καθώς συμπίπτει  με τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ. 
Δεν είπαν κάτι ούτε πρωτοφανές, ούτε σπουδαίο: Να μεταφερθεί το συνέδριο είτε μια βδομάδα πριν είτε μετά, για λόγους δεοντολογίας. 
"Εξερράγη" ο κ. Κασσσελάκης: "Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα, τέλος! Είπα τέλος!", αναφώνησε ενώπιον των εμβρόντητων παριστάμενων... 
Η ομάδα των "8", (κι όμως, εξακολουθούν να εκπλήσσονται) , προσβεβλημένη από το ξέσπασμα του προέδρου, ζήτησαν να ανακαλέσει. Δεν το έπραξε.
Του ζητήθηκε και από τον Νίκο Παππά να ανακαλέσει ( παραμένει "πιστός" σε Κασσελάκη μεν αλλά και η εσωκομματική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε "κραταιός" στο κόμμα, τον οποίο εγκαταλείπει η ομάδα του, έχει πλήρη επίγνωση ότι αδυνατίζει τη θέση του) , αρνήθηκε ξανά.
 

Αποχώρησε η ομάδα των διαφωνούντων ( "φρουρά Τσίπρα" κατά το λεγόμενο). 

Σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους, στελέχη της ομάδας, δεν εξέφραζαν μόνον τον αποτροπιασμό τους για την αντίδραση. Τουλάχιστον δυο στελέχη, συνομολόγησαν σε επικοινωνία τους με το Capital.gr ότι... η κατάστασή του χειροτερεύει και πάει. 

Ο ίδιος , αργότερα, αδιαμεσολάβητα βεβαίως, μέσω ανάρτησής του, δήλωσε ότι είναι "μια χαρά" με την Όλγα Γεροβασίλη, ειρωνευόμενος τίτλους ΜΜΕ οι οποίοι απλώς κατέγραφαν την πραγματικότητα περί άγριου επεισοδίου. 

Αν όσα διημείφθησαν χθες, δεν συνιστούν "άγριο επεισόδιο" για τον κ. Κασσελάκη, ενδιαφέρον θα είχε να νοηματοδοτήσει τι συνιστά για τον ίδιο δηλαδή, το "άγριο επεισόδιο".

Σφυροκόπημα

Εν τω μεταξύ , οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα ηγεσίας και πυκνώνουν και δυναμώνουν. 

"Όλοι οι σύντροφοί μας, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχανε, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν σε αλλαγές. Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές αυτές προϋποθέτουν και αλλαγή προσώπου" πρότεινε ο Γιάννης Μουζάλας ( άλλοτε επιρροής Ν. Παππά ο οποίος υπέγραψε το κείμενο των 87). 

Συνέχισε ακόμη πιο απερίφραστα ( Attica tv): "Εγώ ισχυρίζομαι ότι ο κ. Κασσελάκης -τον οποίο υποστηρίξαμε με τις καλύτερες προθέσεις- μετρήθηκε και αποδείχτηκε ελλιπής και διχαστικός". 

Τις προάλλες και ο βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, άσκησε δημόσια κριτική στον κ. Κασσελάκη, αφενός για τη διαφαινόμενη απόφασή του να μην εκφωνήσει ομιλία στη ΔΕΘ ( επικαλούμενος το κόστος) και για την απαξιωτική και επιθετική στάση, απέναντι στην αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη: 

"Δεν νομίζω ότι είναι τέτοιο το ποσό για να μην πάμε στην ΔΕΘ. Θεωρώ ότι θα πάμε όπως τα τελευταία χρόνια. Αλίμονο αν δεν μπορέσουμε να πάμε για κάποιο μικροποσό. Γίνεται συζήτηση και γίνεται ζημιά ανευ λόγου και αιτίας", είπε και "κάρφωσε" τις προσβλητικές αναφορές στον κ. Δραγασάκη:

"Υπονοούμενα για τράπεζες, υπονοούμενα ότι να διδάξουμε τώρα σε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και ήταν για 50 χρόνια στην Αριστερά, για "αριστεροσύνη", εγώ αν ήμουν στο γραφείο Τύπου -να σας το πω έτσι- θα αισθανόμουν το στυλό πάρα πολύ βαρύ, για να γράψω τέτοια πράγματα". 

Της Νίκης Ζορμπά
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: