Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είδε τον Λ. Πετρούνια - Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ, είπε για την Τελετή Έναρξης (pics)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε με τη σύζυγό του στο αγώνισμα των κρίκων προκειμένου να παρακολουθήσει τον Λευτέρη Πετρούνια. 
Μετά το τέλος της προσπάθειας του Έλληνα αθλητή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα, τονίζοντας πως αυτή της Αθήνας το 2004 αποτελεί σημείο αναφοράς.
Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά το τέλος της προσπάθειας του Πετρούνια, μίλησε για την Τελετή Έναρξης που προηγήθηκε αλλά και για τ' αθλήματα που πρόκειται να παρακολουθήσει.
Αναφερόμενος στην Τελετή Έναρξης ανέφερε πως «ήταν πολύ εντυπωσιακή. Κάποια αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν πολύ, αλλά η Τελετή Έναρξης στην Αθήνα αποτελεί σημείο αναφοράς. Ήταν ίσως καλύτερα σχεδιασμένο για την τηλεόραση, παρά για τους θεατές που παρευρέθηκαν εκεί»...

«Ευχόμαστε τα καλύτερα», επισήμανε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια. «Πραγματικά όταν βλέπει ζωντανά αυτό το αγώνισμα καταλαβαίνεις τη δυσκολία. Ο Λευτέρης είναι πολύ εντυπωσιακός αθλητής», προσέθεσε. 

Για τα αγωνίσματα που θα παρακολουθήσει, δήλωσε πως «θα μείνουμε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Θα δούμε κι άλλους αγώνες. Θα δούμε το πόλο, λίγο τένις και κολύμβηση».

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΑΠΕ και στο δημοσιογράφο Νίκο Λάκατα

Παρακολουθήσατε δια ζώσης την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Πώς σας φάνηκε;

Ήταν σίγουρα κάτι πολύ εντυπωσιακό. Κάποια πράγματα αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν, αλλά ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια. Ίσως να είμαστε λίγο προκατειλημμένοι αλλά η τελετή έναρξης του 2004 είναι σημείο αναφοράς για εμάς. Ισως ήταν καλύτερα σχεδιασμένο για την τηλεόραση, παρά για τους θεατές.

Είδατε σήμερα τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πάντα πολύ εντυπωσιακός αθλητής. Οταν βλέπεις ζωντανά τον αθλητή καταλαβαίνεις το πόσο δύσκολο είναι αυτό το άθλημα.

Τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ξέρουμε ότι είστε φίλος του αθλητισμού.

Δεν είχα πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004. Για εμάς τους Ελληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεχωριστή σημασία. Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ χαρούμενος ως φίλαθλος που βλέπουμε τους αθλητές μας να προσπαθούν για το καλύτερο».

Εχετε δείξει ότι «επενδύετε» στον αθλητισμό και φέτος είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Ελλάδα...

«Φέτος είναι μέχρι στιγμής μία πολύ καλή αθλητική χρονιά. Το σημαντικότερο είναι να βάζουμε τις βάσεις και τις σωστές υποδομές για να μπορούμε να διακρινόμαστε σε πολλά διαφορετικά αθλήματα και κυρίως να δίνουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να βρουν το σπορ που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις ομοσπονδίες πρέπει να είναι πάντα πολύ στενή».

Εξαιρετικός ο Πετρούνιας στα προκριματικά των κρίκων - Πολύ κοντά στην πρόκριση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του στα προκριματικά των κρίκων, στην Ενόργανη Γυμναστική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο «άρχοντας των κρίκων», με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, δεν είχε όμως ιδανική έξοδο, αφού έκανε βήμα πίσω με το αριστερό πόδι, κατά την προσγείωσή του.

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 14.800 βαθμούς, στο πρόγραμμά του, το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 και μέχρι τη στιγμή εκτέλεσής του, ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στους κρίκους. 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη νύχτα, για να μάθει τη θέση με την οποία θα προκριθεί στον τελικό της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού,

Μετά την εκτέλεση του προγράμματός του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο και «χάλκινος» στο Τόκιο, μίλησε για την πρώτη παρουσία του, στα προκριματικά του αγωνίσματός του.

«Τα λέμε στον τελικό»

«Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές. Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά. Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 - 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις - πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό".

Για τη θέση του στον τελικό, ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε: «Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ από την πρώτη θέση. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου».

Για την ευκαιρία να... γράψει Ιστορία και αν αυτό του δημιουργεί έξτρα πίεση: «Δεν με στρεσάρει αυτό. Είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα και την οικογένειά μου και φυσικά για τη χώρα μου. Τα παιδιά μου και η ψυχή μου είναι σε προτεραιότητα. Θέλω να το κάνω να το ευχαριστηθώ. Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα. Εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και τις 8 το πρωί. Είμαι συνηθισμένος να κάνω το απόγευμα που είναι και οι ώρες του τελικού. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε».

Στο τέλος, αναφορικά με την υπστήριξη των Ελλήνων, ο Πετρούνιας τόνισε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους Έλληνες για τη στήριξή τους. Νομίζω θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο την άλλη εβδομάδα».

Πηγή Άρθρου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: