Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να επιβάλουν τι θα λέμε

Η υπόθεση είναι λίγο πολύ γνωστή
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ ο κ. Ιωσήφ Βάγγερ σχολίασε την ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας σε μια συναυλία. Και αφού αναφέρθηκε στα όσα διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου -και τα είπε όπως ακριβώς τα βλέπει ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων πολιτών- αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έχει σημαία μια οντότητα που δεν είναι κράτος. Και οι αριστερές ψυχούλες θίχτηκαν. 
Οι αριστερές ψυχούλες οι οποίες ως γνωστόν θεωρούν τη σημαία ένα κομμάτι πανί. Αλλά φαίνεται αυτή την άποψη την έχουν μόνον για την ελληνική σημαία. Η παλαιστινιακή είναι ένα ιερό σύμβολο.  
Για τις αριστερές ψυχούλες δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Δεν αξίζουν και τον κόπο... 
Το πρόβλημα βρίσκεται στην παρέμβαση της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία σε μια μακροσκελή ανακοίνωση δε βρήκε τίποτα να πει για τη Χαμάς και την 7η Οκτωβρίου. Παρουσίασε τη δική της ιστορική εκδοχή των γεγονότων και μέχρις εδώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει ελευθερία του λόγου.  
Υπάρχει όμως μια παράγραφος που προκαλεί και για αυτόν τον λόγο την παραθέτω αυτούσια. Λέει η διπλωματική αποστολή: «Απαιτείται επίσημη συγγνώμη από τον κ. Βάγγερ, τα σχόλια από την εκπομπή πρέπει να διαγραφούν και να αφαιρεθούν και είναι επιβεβλημένη μια δήλωση του διευθυντή της ΕΡΤ που θα αποστασιοποιεί την επίσημη θέση του ελληνικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τα συκοφαντικά και υποτιμητικά σχόλια που μεταδόθηκαν σε σχέση με την παλαιστινιακή σημαία.» 

Είμαστε στα καλά μας; Έρχονται οι Παλαιστίνιοι να μας υπαγορεύσουν τι θα λένε και τι δε θα λένε οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της ΕΡΤ; Και να απαιτούν και συγγνώμη -που τη θεωρούν «επιβεβλημένη»- από τον διευθυντή της; Και όχι μόνον αυτά. Να υποδεικνύουν πώς δεν αρκεί η διαγραφή των σχολίων του κ. Βάγγερ. Χρειάζεται και η αφαίρεσή τους. Οι άνθρωποι νομίζουν πως ζουν στη Δυτική Όχθη και όχι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση.  
Αλλά πάντοτε οι Παλαιστίνιοι παρεξηγούσαν τη φιλοξενία που τους παρείχαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με πρωτοπόρα αυτή του ΠΑΣΟΚ. Ποια ήταν η ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους; δεκάδες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις επί ελληνικού εδάφους, με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος.  
Και σήμερα ήρθαν με λόγο αυθάδη και επιθετικό να απαιτήσουν και να υποδείξουν. 

Θέλω να πιστεύω πως η ΕΡΤ δε θα υποκύψει σε τέτοιες απρόκλητες παρεμβάσεις και θα καλύψει, σε όλα τα επίπεδα, τον κ. Ιωσήφ Βάγγερ. Όσον αφορά τις αριστερές ψυχούλες ας οργανώσουν ακόμα μια εκδρομούλα στην Επίδαυρο με τις παλαιστινιακές σημαίες. Ούτως ή άλλως αυτόν τον ιερό χώρο τον έχουν μετατρέψει σε ποδοσφαιρική θύρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: