Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Χέρι – χέρι και στα fake news για την κυβερνο-ασφάλεια

Στριμωγμένοι από τις συνεχόμενες πολιτικές κατραπακιές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τους από τα «σχοινιά» με τη διασπορά fake news σε όλη τη σφαίρα του προεκλογικού διαλόγου. 
Σε απόλυτη ευθυγράμμιση αναζήτησαν τη ρελάνς ακόμη και στην συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η τράπεζα θεμάτων. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες αλλά και στις οικογένειες τους, οι καταγεγραμμένοι-κοινοβουλευτικά-ως αρνητές της κυβερνοασφάλειας παριστάνουν τους τιμητές.
Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη σε ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικού οίστρου φουσκώνουν... ασύμμετρα το πρόβλημα, με ύφος και τακτικές από τα στελέχη τους που κουνάνε χαιρέκακα το δάχτυλο προς την αυριανή πλειοψηφία. Εμφανίζονται να επιχαίρουν για την ταλαιπωρία που ενέσκηψε μετά, την ιστορικά πιο σοβαρή και μεγάλη σε έκταση, κυβερνο-επίθεση που έχει δεχτεί ελληνικός δημόσιος οργανισμός. Δημιουργώντας έτσι την βάσιμη εντύπωση ότι στοιχίζονται δίπλα στους θύτες και όχι στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των ελληνικών οικογενειών.

Οι επιτελάρχες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή θα έπρεπε να ορρωδούν για τα πεπραγμένα τους στην εθνική αντιπροσωπεία. Η αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και η τεκμηρίωση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Βουλής, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη που επιλέγουν μικροκομματικά να υποδαυλίσουν την αγωνία των συμμετεχόντων στις εξετάσεις. Ντιλάρουν πολιτικά πάνω στην ίδια ανθρώπινη αγωνία με άθλια υπονοούμενα, τα οποία διακινούν είτε εμμέσως είτε ακόμη και ευθέως, ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακόμη ένα τάνγκο λαϊκισμού από τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορούν πλέον να αποκρύψουν ότι τα κόμματά τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι τέτοια η έκταση της σύμπλευσης τους που εμφανίζουν πανομοιότυπα συμπτώματα καρμπόν πολιτικής παθολογίας.  

Πάνε χέρι-χέρι σε όλα τα πεδία και το απέδειξαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η Βουλή νομοθετούσε, εκτός από τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ, και τη δραστική αναβάθμιση του επιπέδου κυβερνοασφάλειας στην κρατική μηχανή. Με υψωμένη τότε την παντιέρα για τις παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, διαγκωνίστηκαν στην Ολομέλεια για τη λεζάντα αλλά δεν είπαν λέξη για το μείζον ζήτημα που θεράπευε το κυβερνητικό νομοθέτημα.

Τυφλωμένοι από τη δήθεν αγωνία για την προστασία της δημοκρατίας δεν σφυρηλάτησαν με την ψήφο τους το ενισχυμένο περίβλημα στην «ασπίδα» κατά των κυβερνοεγκλημάτων. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου στο όνομα του ανένδοτου κατά των υποκλοπών και της υποτιθέμενης δημοκρατικής εκτροπής. Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, καθώς κανένας από τους εισηγητές και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των δυο κομμάτων, δεν αφιέρωσαν στις μακρόσυρτες παρεμβάσεις τους, έστω και μια ελάχιστη αναφορά στο θέμα της κυβερνοασφάλειας.

Έως τότε η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είχε κάνει το παραμικρό βήμα για να αποκτήσει Security Operation Center, παρότι η δημόσια διοίκηση χρειάζεται παραπάνω από ένα, για να μπορεί να διαχειριστεί  κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματά της.

Η πολιτική υπερευαισθησία που επιδεικνύουν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την απαξιωτική προσπέραση για τις προκλήσεις που ο τότε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης προειδοποιούσε ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η ανοχύρωτη, λόγω των παρωχημένων συστημάτων, δημόσια διοίκηση.

Αγνόησαν με περισσή άνεση το γεγονός ότι μέσω Ταμείου Ανάκαμψης δρομολογήθηκε η αντικατάσταση τους με νέα μοντέλα που πλαισίωσαν τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν αθόρυβα ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφαλείας της χώρας απέναντι σε τέτοιες απειλές. Τώρα οι ίδιοι κήνσορες προσπαθούν με χαλκεία και αστήριχτους ισχυρισμούς να διασαλεύσουν την κοινωνική ηρεμία με μοναδικό στόχο να πάρουν πολιτικές ανάσες.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: